Kmenové buňky tukové tkáně produkují hormony obnovující růst vlasů

Jihokorejští vědci mají novou, velmi účinnou metodu léčby plešatění souvisejícího s vlivem genů a pohlavních hormonů. Dvě třetiny mužů až třetina žen zažívají ve vyšším věku výraznou ztrátu vlasů právě kvůli součinnosti genů a hormonů. Pomoci by jim mohla terapie kmenovými buňkami tukové tkáně. Jihokorejští fyziologové totiž zjistili, že tyto buňky dokážou produkovat hormony, které obnovují a stimulují růst vlasů. Přitom extrakt lze do pokožky jednoduše vtírat.

Dobrovolníci v experimentální studii jihokorejských vědců si preparát vtírali do vlasové pokožky dvakrát denně po dobu šestnácti týdnů. Po tomto období došlo k výrazné obnově růstu vlasů a zhoustnutí vlasového porostu.

„Současné výzkumy dokazují, že tato metoda může vyvolat růst vlasů u mužů i žen s alopecií,“ míní profesor Sang Jeoup.

Jeho tým teď musí provést testování na velkém a různorodém vzorku populace.

A jak zastavit padání vlasů za pomoci přírodních pomocníků?

Kajenský pepř

Kajenský pepř je velice populární koření, které se v kulinářství využívá po celém světě. Není žádným tajemstvím, že směs sušených chilli papriček různých odrůd přispívá k léčbě bolesti hlavy a tlumí symptomy alergií. Připisují se jí ovšem také zásluhy v podobě obnovy nefungujícího trávení. Už jste slyšeli o tom, že ďábelské ochucovadlo díky obsahu kapsaicinu zabraňuje extrémním úbytkům hřívy, zatímco stimuluje krevní oběh, čímž urychluje růst nových přírůstků? Zkombinujte jeden díl pepře se stejným množstvím olivového oleje. Výtvor následně rozetřete po pokožce hlavy, nechte působit zhruba 30 minut a poté opláchněte.

Zelený čaj

Zajímavých účinků zeleného čaje existuje celá řada. Je známo, že blahodárný nápoj s dlouhou tradicí předchází rozvoji diabetu 2. typu, prospívá zdraví ústní dutiny a usnadňuje hubnutí, přičemž snižuje riziko kardiovaskulárních chorob. Rovněž zpomaluje biologický proces stárnutí i tvorbu vrásek. Tím jeho zkrášlovací schopnosti ani zdaleka nekončí, neboť vlivem přítomných antioxidantů, aminokyselin a kofeinu předchází vypadávání vlasů i lupům. Jako bonus navíc dodává lesk. Opláchnete si s ním kadeře po každém mytí?

Cibule

Možná je vám proti srsti ošetřovat svůj účes silně aromatickou cibulí. Jedná se však o jednu z nejspolehlivějších metod proti řídnoucí koruně krásy, na kterou přísahaly i naše babičky. Tradiční surovina totiž nabízí poměrně dost síry, jež podporuje tvorbu kolagenu. Tím bojuje proti zmíněnému problému. Použijte cibulovou šťávu tak, jak je popsáno výše, z výsledku zklamaní určitě nebudete!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat