Pravidelná masáž obličeje omlazuje pokožku

Nechcete po večerech jen nečinně sedět před televizí a nudit se u seriálu? Udělejte si obličejovou masáž, která pomáhá detoxikovat tělo, zlepšuje náladu a zpomaluje tvorbu vrásek.

V historii lidstva patří masáž k tradičním ozdravným a relaxačním prostředkům. V dobách minulých byla využívána nejen k úlevě od bolesti svalů, ale i k léčbě nachlazení, nespavosti, nebo dokonce zlomenin, což si umíme představit asi jen horko těžko. Šlo by si jejím prostřednictvím vylepšit i vizáž? To si pište! Jaké účinky může mít masáž obličejová, kterou si zvládnete provést i sami?

Méně vrásek, více sebevědomí

Každodenní stres má „na triku“ mnoho nepříjemností. Třeba chronickou únavu, zvýšené riziko arteriální hypertenze, trávicí obtíže nebo sužující bolesti hlavy. Ovšem jeho vinou dostává na frak také vzhled, což potvrzuje celá řada odborníků. Hnětení pokožky na tváři uvolňuje napětí i svalová vlákna, zatímco zlepšuje krevní oběh. A tohle všechno prokazatelně zpomaluje projevy stárnutí zahrnující tvorbu vrásek, hlubokých rýh a dalších kožních prohlubní, které přidávají roky navíc. Jde tedy o takový elixír mládí, který je dostupný naprosto pro všechny!

Lepší účinnost používané kosmetiky

Masky, oční séra nebo hydratační krémy představují běžnou kosmetickou péči. Víte, že účinek těchto produktů lze hodně podpořit? Vyvíjení tlaku na kůži umožňuje lepší absorpci obsažených složek, které pak snadněji pronikají i do hlubších vrstev epidermu. Tak proč se tomu bránit?

Detox, který není na předpis

Další výhodou obličejové masáže je, že pomáhá přirozeně detoxikovat tělo, protože stimuluje lymfatické cévy a přispívá k odstraňování toxinů. Tento druh vnitřního „úklidu“ je spojován se zdravou a bezchybnou pokožkou, stejně jako s celkovým zdravím.

Dávka potřebného optimismu

Poslední dobou míváte špatnou náladu a tíživé myšlenky?  O důvod víc, proč své prsty vyslat k obličeji. Poznatky studie uveřejněné v magazínu Journal of Biomedical Research uvádějí, že několikaminutová masáž čela, lící i brady příznivě působí na nervový systém, přičemž zmírňuje úzkostné stavy a navozuje dobrou náladu. Necháte se pomocí jemných krouživých pohybů rozesmát i vy?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat