Želatina je dobrým pomocníkem i v kosmetice

Konzumace želatiny zlepšuje spánek, kognitivní funkce i tělesné křivky. Vnější aplikace zase omlazuje pokožku, léčí akné, likviduje černé tečky a zbavuje pigmentových skvrn.

Želatina je proteinový zahušťovač přírodního původu, který je v gastronomii nedocenitelným pomocníkem při přípravě želé nebo marmelády. Nachází se i ve vašich kuchyňských zásobách? Pak byste měli vědět, že máte po ruce poklad s blahodárnými vlastnostmi!

Jídlo i léčivo? Vlastně ano

V želatině se nacházejí dvě důležité aminokyseliny glycin a prolin. Díky nim má pozitivní vliv na imunitní systém, zatímco urychluje hojení ran a stimuluje vylučování toxinů z těla. Nedávná studie dokonce naznačuje, že také zkvalitňuje spánek a zlepšuje kognitivní funkce. Výhod je tu však víc.

Dietní triumf i zdroj elánu

Chcete zhubnout? Svezte se na želatinové vlně! Podle některých odborníků tato ingredience urychluje metabolické procesy a podílí se na produkci růstového hormonu. Z jedné polévkové lžíce načerpáte plných šest gramů proteinů, které jsou důležité pro růst svalové hmoty i zachování energie. Ovšem dobrý vliv má i na trávení, jaterní funkce a kostní tkáně. Naprosto samostatnou kapitolou jsou pak její kosmetické přednosti.

Žádné černé tečky

Protože se zmíněná průhledná hmota skládá z keratinu, zachovává pružnost a elasticitu pokožky. Zároveň zpomaluje tvorbu vrásek, vyrovnává tón pleti a likviduje černé tečky. Díky protizánětlivému působení může pomoci i při léčbě akné. Kůži také hloubkově čistí, snižuje intenzitu pih a poskytuje řadu výživných látek. Jak si z ní umíchat domácí masku?

Vítej, delší mládí

Hned ze startu je třeba zdůraznit, že pro vaše účely je vhodná jen želatina neochucená. Připravte si tedy jednu polévkovou lžíci, do níž přidáte trochu pomerančové kůry, dvě kapky esenciálního oleje z čajovníku a dvě lžíce vody. Směs následně důkladně promíchejte a ohřejte ve vodní lázni. Jakmile se všechno hezky rozpustí, nechte masku lehce zchladnout a rovnoměrně naneste na obličej. Po jejím zaschnutí ji jednoduše sloupněte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat