Zesvětlete si vlasy přírodní cestou

Toužíte po světlých vlasech, ale nechcete se hned nechat barvit? Naštěstí má matka příroda řešení i pro tento případ. Prozradíme vám, jaké prostředky z domácnosti můžete použít.

Pokud byste si chtěli svoje přírodní vlasy zesvětlit, ale máte strach je poškodit chemií, nemusíte se nutně svého přání vzdát. Naštěstí totiž existují prostředky, kterými dokážete svoje vlasy zesvětlit naprosto přirozeně a méně škodlivě. Zkuste třeba některý následujících.

Heřmánek

Nejenom jako čaj, ale i jako zesvětlovač je heřmánek vynikající. Ovšem tento způsob zesvětlení se hodí pro už blonďaté vlasy. Ale i ženy s tmavými vlasy mohou heřmánkem dosáhnout červeného nebo zlatého nádechu. Uvařte asi sedm sáčků heřmánkového čaje v jednom litru vody. Vlasy si umyjte běžným způsobem, opláchněte je ale teplým čajem, ten už neoplachujte. Pro lepší účinek můžete svoje vlasy potom nechat uschnout na slunci.

Citron

Citronem lze zesvětlit téměř každá barva, dokonce i už melírované nebo obarvené vlasy, protože kyselina v něm obsažená působí velmi silně. Samozřejmě ze sebe neuděláte blondýnku, pokud máte vlasy černé nebo hnědé, ale i tyto barvy dokážete zesvětlit.Vymačkejte podle délky vlasů tři až deset citronů a vmasírujte šťávu do vlhkých vlasů. Dobře se šťáva nanáší lahvičkovým sprejem a hřebenem. A pak máte dvě možnosti: buď si můžete vlasy zabalit na 20 minut do ručníku nebo si necháte vlasy vysušit sluníčkem. Ale pozor: Pokud jsou vaše vlasy zničené a lámavé, měli byste šťávu z citronu naředit trochou vody.

Med

Také med je přírodní prostředek pro zesvětlení vlasů. Nejenže květinový nektar vaše vlasy zesvětlí, ale dokáže je i ochránit. Na medovou masku smíchejte dvě lžíce medu s kondicionérem a naneste rovnoměrně na vlasy. Poté vlasy zabalte potravinářskou fólií a ručníkem. Nejlepšího výsledku dosáhnete, pokud necháte masku působit přes noc.

Sůl

Sůl dodá blonďatým vlasům letní plážový vzhled. Vytahuje z vlasů barvu, to také vysvětluje blond vlasy surfařů. Pokud ale nemáte zrovna po ruce žádné moře, namíchejte si slaný roztok doma a vetřete do vlasů. Důležité je pak nechat vlasy usušit na přímém slunci. Sůl ale vaše vlasy také hodně vysuší, proto nedoporučujeme touto metodou bělit příliš často.

Prášek do pečiva

Nehodí se jen do pečení, skvěle vám dokáže i vybělit vlasy. Smíchejte jednoduše dva balíčky prášku s 250 ml vlažné vody, vmasírujte relativně tekutou kaši do vlasů a zabalte do ručníku. Nechte působit asi 20 minut a důkladně opláchněte. Prášek do pečiva vybělí vaše vlasy jemně, ale dokáže odstranit i nažloutlé nebo načervenalé tóny. Navíc se hodí i na tmavé vlasy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat