Tajné triky podporující pružnost pleti

Elasticita pleti se vytrácí s věkem. Postupem času pokožka ztrácí svoji přirozenou pružnost, což vede k jejímu ochabnutí. Tento proces je bohužel nevratný, ale dá se zpomalit. Jak a čím?

Lidé se často uchylují k estetické a plastické chirurgii, a to v naději, že zpomalí stárnutí. Za zákroky přitom vynakládají nemalé výdeje. Ptáte se, jestli to jde bez nich? Za některé domácí postupy v boji za záchranu pružnosti se mnohé dámy zaručují! Jak i vy zkrotíte ochablou pleť?

Banán

Banán je bohatý na železo, zinek, draslík, hořčík a vitaminy A, B, C a D. Pro flexibilitu pokožky se musí použít ty zralé, o kterých dermatologové říkají, že jsou anti-aging prostředkem. Dvakrát týdně rozmačkejte 1 kus, naneste na obličej, nechte 15 minut působit a omyjte vlažnou vodou.

Přírodní kosmetický jíl

Jíl, ať už bílý, růžový či zelený, je pro pleť záchranou. Pohlcuje nečistoty, stahuje kožní póry, podporuje hladkost pokožky a zvyšuje syntézu kolagenu. Jednou týdně připravte masku z 2 polévkových lžic jílu, 1 čajové lžičky sušeného mléka a vody. Vytvořte hladkou pastu, naneste na pleť, nechte 20 minut působit, smyjte a osušte.

Kokosový olej

S věkem se syntéza kolagenu v kůži stává pomalejší, pojivová tkáň v kůži se oslabuje. Mezi účinná řešení, jak ji „utáhnout“, patří kokosový olej. Díky svému složení flexibilitu pokožky podporuje! Každý den naneste trochu „kokosáku“ na své prsty a zhruba 10 minut masírujte postižené oblasti – odspodu vzhůru. Jelikož kokosový olej proniká do hlubších vrstev kůže, omlazuje kožní buňky, udržuje pokožku hydratovanou a vyživovanou, brání ji před volnými radikály a zpomaluje stárnutí, provádějte masáž vždy před spaním a olej nechte přes noc zcela vstřebat.

Rozmarýnový olej

Eterické oleje se nehodí jen do difuzéru. Konkrétně ten rozmarýnový tónuje uvolněnou pokožku a přítomné antioxidanty podporují její pružnost. Potřebujete pouze 1 lžíci tohoto zázraku a půl okurky. Tu oloupejte, nastrouhejte a přimíchejte k rozmarýnovému oleji. Směs ideálně dvakrát týdně aplikujte na pokožku, nechte 15 až 20 minut působit a poté opláchněte.

Mandlový olej

I mandlový olej je takovým malým zázrakem. Patří k zásobárnám vitaminu E, hydratuje a zároveň snižuje ochablost pleti. Každý druhý den jím masírujte zasažené oblasti. (Před nanesením oleje by pokožka měla být vlhká, olej se lépe vstřebá.) Vhodný je však i ten olivový, který má podobné účinky.

Vaječný bílek

Vaječný bílek je bohatý na bílkoviny, je užitečný při obnově kožních buněk a navrací pleti přirozenou záři, udržuje v ní vlhkost a také ji omlazuje. Smíchejte ho se 2 lžícemi medu, masku naneste na pleť a nechte 15 až 20 minut působit. Aplikujte dvakrát až třikrát měsíčně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat