Barvení vlasů může draze odskákat vaše zdraví

Co vlastně očekáváte od barvy na vlasy? Že jakmile ji smyjete, budete o něco hezčí? Možné to samozřejmě je, ale můžete za to draze zaplatit.

Barvy na vlasy dnes používá spousta lidí a nikdo se nad nimi moc nepozastavuje. Ale měl by, říkají odborníci. Co všechno vlastně obsahují a jaká rizika to může přinést? Připravte se na šokující fakta, která vás vyvedou z míry!

Složení jako z chemické laboratoře

Podle amerického Národního onkologického institutu se v jedné tubě vlasového barviva ukrývá více než pět tisíc chemických složek, a to včetně karcinogenů. Že je taková dávka pro zdraví zcela neškodná, to je asi velice optimistický předpoklad. Pokožka hlavy navíc patří k těm částem těla, které toxiny a další škodlivé látky absorbují nejsnadněji a nejrychleji, což z prostého maskování šedin či malého experimentu se svým vzhledem dělá hodně ošemetnou záležitost.

Následky, které nechcete

Para-fenylendiamin, toluendiamin, p-Aminophenol, dehet, formaldehyd, eugenol, amoniak, octan olovnatý nebo peroxid vodíku a jeho příbuzné antioxidanty. To jsou dráždidla, s nimiž při každém barvení hřívy přicházíte do styku. Experti z výše zmíněné organizace varují, že způsobují bolesti hlavy, popáleniny, záněty spojivek, alergické reakce či dermatitidu, přičemž nahrávají razantnímu a nekontrolovatelnému úbytku kštice. Jsou tu ale i horší věci, které rozhodně nechcete…

Rakovina nebo leukemie

Kromě jmenovaných látek se v těchto produktech nalézají i sloučeniny resorcinol a 1-naftol, jež jsou spojovány s nevolností, poruchami štítné žlázy a změnami krevní srážlivosti. Jako by toho už tak nebylo dost, poznatky studie zveřejněné v britském deníku Daily Mail sdělují, že lidé, kteří si barví vlasy jednou až čtyřikrát ročně, mají až o 70 procent vyšší rakoviny a lymfocytární leukémie. Z tohoto důvodu odborníci poukazují na fakt, že když už to musí být, je mnohem bezpečnější používat šetrnější prostředky, jako je například hena. Otázkou však je, zda toto doporučení moderní populace vyslyší, že?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat