Podzimní líčení hraje pestrými barvami

Nejvýznamnější a nejostřeji sledované týdny módy jsou ty v New Yorku, Londýně, Miláně a Paříži. Představují nejen módní směry pro nadcházející období, napovídají také, jaké budou trendy v líčení. Co prozradily letošní kolekce a jaký make-up doplňoval dokonalý vzhled topmodelek? Podzim se ponese ve velkém stylu! V létě jsme všechny vsadily na lehké líčení. Vysoké teploty většinou nepřejí tomu si s barvami příliš vyhrát. Podzim bude však pestrý a barev si dostatečně užijeme, letošní trendy v líčení jsou jim nakloněny!

Modrá zpět na výsluní

Pořádná dávka retra, milované i opomíjené – modré stíny budí rozporuplné pocity. Z paletky očních stínů nikdy nezmizely, což jedni kvitují a druzí zase nechápou proč. Jisté však je, že modrá byla hojně k vidění v make-upu modelek během letošních týdnů módy, a zařadila se tak mezi trendy letošního podzimu. „Modré stíny sluší zejména ženám s modrýma a zelenýma očima. U hnědých očí ale vytváří vysoký kontrast, což může působit velmi zajímavě. Volí je často blondýnky a ženy se světle hnědými vlasy. Modré stíny jsou spíše chladné, proto je vždy vhodné volit rtěnku do růžových tónů,“ doporučuje vizážistka a školitelka značky Artistry Zuzana Gavendová.

Proč ale zůstat jen u jedné barvy, když je tolik možností? Co třeba jeden odstín na horní víčko a druhý pod spodní řasy? Není lepší období pro barevné experimenty než letošní podzim!

Barevně konturovat i vykreslit

Explozi barev do vašeho podzimního líčení přinese i kajalová tužka na oči. Tužka na oči s ultrapigmenty, kterou lze použít jako tužku na oči, oční linky nebo stíny, dodá vašemu líčení zářivé a výrazné barvy. Je k dostání v různých odstínech, mezi oblíbence letošního podzimu patří rozhodně odstíny smaragdu a ametystu s jemným metalickým nádechem. Vytváří tenké i silné linky a má ultra krémovou a roztíratelnou texturu, která k pokožce hladce a přesně přilne.

Podzim se zlatými odlesky

Zlatá je základem krás podzimu, nezapomeňte na ni proto ve své podzimní kosmetické paletě! Sáhněte po třpytivých krémových očních stínech v tónech zlaté. Zajistí dlouhotrvající efekt. Nevytváří záhyby, stíny se nikam neposunou ani nerozmažou a zůstanou na svém místě od nanesení až po odlíčení.

Zvolte si svůj oblíbený odstín, nebo vsaďte na kombinaci a s barvami si vyhrajte. Do vnitřního koutku použijte světlý odstín, do vnějšího zvolte tmavší a dotvořte tak svůj dramatický pohled. Díky krémové textuře je můžete pomocí tenkého štětečku nanést i jako oční linku. Výrazné oční linky jsou totiž dalším z úžasných trendů letošního podzimu!

Výrazné rty

Když se řekne podzimní líčení, každému se vybaví jako první výrazná rtěnka. Nic se na tom nemění ani s letošním rokem. Rudá rtěnka je evergreenem, který svou oblibu jen tak neztratí! Vypadá navíc dobře skoro na všech. „Rudé rty sednou sebevědomým ženám. Nejlépe se k nim hodí lehké líčení očí. Osobně preferuji na ženách tzv. francouzský make-up,“ doporučuje Zuzana Gavendová a dodává, že je vždy třeba dávat pozor na to, aby červená rtěnka nezvýraznila nepěknou barvu zubů. K podzimním dnům ladí ale i cihlová nebo vínová barva. Své místo v podzimní paletě rtěnek mají i tmavší odstíny – odstíny borůvek, švestek i ostružin. „Tmavé rtěnky opticky zmenšují, vyhledávají je proto ženy s většími a plnými rty. Majitelky úzkých rtů vsázejí často na světlejší odstíny. Vše je ale spíše otázka módy a barevné typologie,“ doplňuje Gavendová.

Barevné řasy

Pokud se obáváte, že se vám výrazná rtěnka rozmaže pod rouškou, vsaďte na odvážné řasy. Letošní podzim je celý o experimentování a barevné řasenky by tak bylo záhodno co nejdříve pořídit. Pomocí nich vykouzlíte doširoka otevřené oči jako má mrkací panenka. A navíc, není černá řasenka už trochu nuda?

Jak už víte, modrá barva se vrací letos do kurzu! Řasenku naneste na celou délku řas, nebo jen na konečky pro vytvoření ombré efektu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat