Je nejvyšší čas připravit pleť na zimu

Venku začíná být chladno, takže pokožku čeká pořádná zatěžkávací zkouška. Jaké hydratační krémy byste teď měli používat? A proč je třeba zavést jiná pravidla v odličování?

Ať se to někomu líbí, nebo ne, zima pomalu přichází. A že má negativní vliv jen na naši psychiku? Kéž by! Nízké teploty nesvědčí ani pokožce, které mimochodem dává zabrat i ledový vítr, stejně jako pobyt v přetopených místnostech. Co pro svou pleť můžete udělat, aby pro ni nejchladnější měsíce roku neměly drtivé následky?

Hydratace je nutnost

Ano, o hydrataci se mluví neustále, protože je pro krásu i zdraví kůže naprosto klíčová. Jenže! Zatímco v létě většina lidí sáhne po zvláčňujících krémech lehčí konzistence, s poklesem teplot je třeba kosmetický arzenál pozměnit a přejít k těm hutnějším. Ty nejenže poskytují dávku nepostradatelné vláhy, uvolňují i nepříjemné pnutí pokožky, eliminují její podráždění a ochraňují před nepříznivými vnějšími vlivy.

Jiná pravidla čištění

Co se odličování a vlastně i běžného čištění pleti týká, před zimou i během ní dermatologové doporučují spíše prostředky na krémové bázi, které příliš nepění a nezbavují ochranné bariéry. Rovněž byste měli vynechat dočišťující tonika a sáhnout raději po mlze ve spreji. Zkuste také minimalizovat omývání obličeje vodou, radí experti.

Potřebný peeling 

Klasickým podzimním problémem, který je třeba vyřešit, bývá nejednotný tón pleti způsobený blednoucím opálením a tvorbou pigmentových skvrn. První pomoc nabízejí šetrné domácí peelingy, jejichž jemnost umožňuje i častější používání. Tato péče odstraní odumřelé kožní buňky a podpoří regeneraci, zatímco usnadní absorpci výživných látek z používané kosmetiky. Zároveň zpomalí tvorbu vrásek, zachová pružnost a sjednotí odstín kůže.

Nechte si líbit masáž

V tomto období je důležitá i masáž obličeje – kupříkladu pomocí speciálního válečku či kartáčku, obojí seženete třeba na internetu. Můžete tak svou pleť hýčkat každý den, klidně i po večerech u televize. Bude prokrvená, odpočatá, rozjasněná a zářivá. A o to přece jde, no ne? A nejen před zimou…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat