Trhání chloupků na obličeji se nemá přehánět

Že něco sem tam vyraší na tváři či bradě, to je prý zcela běžné a nemělo by vás to znepokojovat. Můžete na tyhle „zbloudilce“ ale použít pinzetu? A pokud ano, jakou péči své pokožce věnovat po takovém zásahu?

Zatímco někdo chloupkům v obličeji nevěnuje pozornost, pro jiného jsou noční můrou i citlivým tématem. Jaký postoj k nim máte vy? Buď jak buď, pravdou zůstává, že jsme jimi obdařeni téměř všichni. A to hlavně pro něžné pohlaví znamená jediné – neestetický problém.

Pomoc, co mi tam roste?!

Podle britské společnosti National Health Service trpí nadměrným ochlupením v obličeji přibližně 75 procent žen, a to zejména po menopauze. I když – kdo vlastně udává, co je nadměrné a co ještě spadá do běžného průměru? Dobrá otázka.

„Každý je jedinečný a to samé platí i o chloupcích na těle. Ať už jich máte hodně, nebo naopak málo, nelze to jednoznačně považovat za nějakou abnormalitu. Míra růstu i jejich struktura, to všechno se liší od člověka k člověku. Závisí to také na hormonech a  genetickém zatížení, je tedy velmi složité určit, co je normální a co se vymyká,“ vysvětluje americká dermatoložka Dee Anna Glaser s tím, že v tomhle jsme vlastně všichni na stejné lodi. Nezáleží tedy asi na množství chloupků jako spíše na tom, jak se jich zbavit. Jakou metodu používáte vy?

Trhání ano, ale nepřehánět

„Pokud se potýkáte jen s několika chloupky v jedné oblasti, kupříkladu na bradě, můžete je vytrhnout pinzetou nebo odstranit voskem. U každého postupu je ovšem bezpodmínečně nutné zajistit pleti i následnou péči zahrnující uklidňující a hydratační přípravky, jež zabraňují podráždění i vzniku strupů a jizev, zatímco pomáhají regeneraci,“ doplňuje výše zmíněná specialistka. Ta také zdůrazňuje, že využívat pinzetu na chloupky celého obličeje rozhodně nedoporučuje, protože by to mohlo napáchat velké škody. Pokud jich tedy máte víc, než vaše nervy unesou, poraďte se se svou kosmetičkou o nejlepší a nejšetrnější možnosti likvidace.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat