Zbytečné chyby v zimní péči o vlasy

Stejně krásná, jak zima dokáže být, tak stejně nás dokáže potrápit i v péči o naše tělo. A to neplatí jen pro pleť a pokožku, ale i pro vlasy. Následujících chyb byste se proto v péči o vlasy v chladných měsících měli vyvarovat.

Jedno je jisté – není nic krásnějšího než procházka v zimě. Tedy alespoň ta v našich představách. Pro kůži a vlasy je ledový vzduch totiž všechno, jen ne žádoucí, protože od základu zatřese zásobou vlhkosti jak v kůži, tak ve vlasech. A následkem jsou pak popraskané rty, suché ruce, a především lámavé vlasy. Právě proto je v zimních měsících důležité použít vhodnou péči.

Česání

Právě jste si umyli vlasy, vysušili ručníkem a dalším krokem je česání. Ale protože vlasy v zimě mají už tak sklony k lámavosti, měli byste je kartáčovat co nejméně – a už vůbec ne, když jsou mokré. Nechte vlasy nejdříve pořádně proschnout a potom je rozčešte nejlépe širokým, kulatým hřebenem. Nemáte čas čekat, až uschnou? Ošetřete je kondicionérem (nejlépe bez chemických přísad), abyste posílili jejich strukturu, a vyfénujte.

Umývání

Pokud si umýváte v zimě vlasy horkou vodou, jejich lámavost dokonce zdvojnásobujete. Nejenže pro vlasy je nebezpečný studený vzduch, ani horká voda jim v tomto ohledu neprospívá. Lepší je proto vsadit na vlažnou – i když to může být velmi příjemné, nechat si na hlavu dopadat horké kapky vody.

Chemické látky

Chemické látky obsažené ve výrobcích pro péči o vlasy jsou všechno, jen ne dobré – to už dlouho není žádné tajemství. Právě proto enormně stoupl výběr sortimentu výhradně z přírodních pěsticích látek. A toho byste měli využít především v zimě, protože peroxid a další podobné látky vlasy vysušují. Proto alespoň tohle riziko můžete správnými výrobky minimalizovat.

Rozpuštěné vlasy

V zimě byste neměli ven vycházet s rozpuštěnými vlasy. Uznáváme, že dodržet tohle pravidlo je těžké, protože ne každý den máte chuť a čas vytvářet si na hlavě složitý účes, a krátkovlásky ani nemohou. Přesto byste alespoň bez čepice ven vycházet neměli. Bez ní budete mít vlasy suché, a navíc ještě krepaté.

Každodenní mytí

Máte krátké vlasy? Pak si je umýváte asi při každém sprchování. V zimě byste ale měli vlasům dopřát odpočinek i od přehnaného mytí. Což ale platí i pro dlouhé vlasy. Protože každodenní mytí, a to i při použití přírodních šamponů, narušuje míru vlhkosti vlasů a opět vede k vysušení.

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat