Klíčová pravidla zimní kosmetické péče o pokožku

Nejen důkladná hydratace a exfoliace je pro zachování krásy důležitá – a to nejen během nejchladnějších měsíců roku. Proč byste měli zvážit i pořízení elektrického zvlhčovače vzduchu?

Nízké venkovní teploty, „kousavý“ vítr a pobyt v přetopených místnostech. To jsou hlavní příčiny suché, napjaté a podrážděné pokožky. Stejně jako nedostatečný pitný režim, který je častým „zimním problémem“ mnoha lidí. Jak se v tomto chladném období o pleť starat, aby utrpěla co nejméně?

Horká voda je špatná voda

Když je venku nevlídné počasí, bývá horká vana či sprcha příjemným zahřívacím lákadlem, že? Pro vás možná ano, ale kůže něco takového říct nemůže. Příliš teplá voda ji zbavuje přírodních olejů a tím i přirozené ochrany před dehydratací, nepříznivými vnějšími vlivy a předčasným stárnutím. Proto dermatologové kladou důraz na „vlažné koupání“, po kterém byste měli neprodleně použít zvláčňující krém a důkladně se promazat od hlavy až k patě.

Exfoliace jako nutnost

Pokud je pokožka doslova zavalena odumřelými a poškozenými buňkami, nemůže vypadat zdravě ani svěže. To dá přece rozum! Dopřejte jí pravidelný peeling, který z jejího povrchu odstraní všechno, kvůli čemuž se pečující složky z využívané kosmetiky špatně absorbují. Jemná exfoliace také vymaže pigmentové skvrny, zpomalí tvorbu vrásek, zlepší prokrvení a stimuluje produkci kolagenu. V případě, že jako exfoliátor nezvolíte domácí prostředek, ale produkt z drogerie, sáhněte po takovém, jež obsahuje kyselinu gylokolovou nebo mléčnou.

Zvažte koupi zvlhčovače vzduchu

Zvlhčovač vzduchu se doporučuje alergikům, astmatikům a obecně všem, kteří trpí chronickým onemocněním dýchacího aparátu. Toto zařízení je ale vhodné i pro pokojové rostliny, kterým suché prostředí škodí. I vaše pleť vám za něj vděčně poděkuje, neboť díky němu bude mít mnohem menší tendence k odlupování a popraskání. V dnešní době je nabídka těchto přístrojů skutečně široká. Zvolit můžete třeba takový, který generuje studenou páru, má nízkou spotřebu energie, pracuje neuvěřitelně tiše a likviduje bakterie. Této investice nebudete litovat!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat