Aplikace hydratačního krému ve správnou chvíli udělá s pletí zázraky

Ráno vstanete, opláchnete obličej vlažnou vodou a namažete ji vyživujícím krémem. To samé uděláte i večer po odlíčení. Je to tak správně, nebo z účinků hydratačních kosmetických produktů netěžíte na maximum?

Můžete si všimnout, že se po aplikaci zvlhčujících krémů nebo sprejů se pokožka osvěží, je vypnutá a hebká. Závlaha jí totiž nesmírně svědčí, vždyť voda je nezbytná pro fungování našich systémů, včetně největšího orgánu lidského těla – pokožky. Zvlhčující látky v hydratačních krémech vytahují vodu z dermis (vrstvy kůže pod pokožkou) a stimulují vylučování odumřelých buněk tím, že rozkládají bílkoviny, které je drží pohromadě. Jejich aplikace ve správných chvílích dělá zázraky. Tušíte, jak je to s načasováním?

Ráno a večer

Snídaně je nejdůležitější částí dne. Stejně jako dobře poskládaná večeře. A podobně to platí i v případě pleťové výživy. Po probuzení potřebuje tu správnou krmnou dávku utěsňující vlhkost. Obecně je skvělé začít a ukončit svůj den něčím, co hydratuje.  Obličej opláchněte od potu a naneste krém. Vyčkejte několik minut, než se vstřebá. Teprve poté se naličte. Večer udělejte to samé. Pokud provádíte peeling, který nejdřív odstraní make-up, nečistoty a přebytečný maz, krém naneste až po něm, tedy ve chvíli, když se pleť zbaví odumřelých kožních buněk.

Před použitím samoopalovacího krému

Tónovací a samoopalovací mléka jsou v kurzu po celý rok, neboť dodávají pleti zdravý nádech bez zásahů škodlivého UV záření. Rozhodujete-li se, jaký krém v danou chvíli použít, platí pravidlo, že nejdřív by pokožka měla „nasát“ hydratační krém a teprve pak ten samoopalovací.

Po holení

Nejen pokožka na obličeji vyžaduje optimální závlahu, i tělo hydrataci potřebuje. Dobrou zprávou je, že holení žiletkou, voskování nebo používání depilačních krémů v jistém slova smyslu jsou formou exfoliace, neboť při těchto procesech taktéž dochází k odstranění odumřelých buněk v horní vrstvě pokožky. Uvedené metody však zbavují přírodních olejů, takže přispívají k vysušování pleti. Je tedy nanejvýš důležité do pokožky, a to co nejdříve po holení nebo voskování, znovu zavést vlhkost.

V průběhu celého dne

Přetopené místnosti, suchý vzduch a přechody z tepla do zimy a obráceně pleti škodí. Proto si do zaměstnání obstarejte vodní mlhy ve spreji a kdykoli si vzpomenete, dopřejte pokožce sprchu hydratace. V případě, že je v budově opravdu velké horko, sprej nechte v lednici. Vychlazený vás zároveň ve vteřině osvěží.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat