Parfémy umějí čarovat nejen s vaší vůní

Dostali jste k Vánocům nějaký parfém? Výborně. Pak jste obdrželi víc než jen porci vůně ve flakonku, ale i experta přes minulost, léčitele depresí a osobního kouče přes sebedůvěru!

Božské americké filmové herečce Marylin Monroe (†36) stačilo, že se před spaním „oblékla“ do několika kapek nejznámějšího parfému světa s číslem pět v názvu. Parfémy, parfémové a toaletní vody byly, jsou a budou velmi oblíbené už jen proto, že pomáhají v boji proti tělesnému pachu. Rozdíl mezi nimi se ukrývá nejen v názvu a ceně, ale i koncentraci vonných složek. Proto flakonky stojí několik stokorun i tisíců. Málokdo však tuší, že silnější parfémy a slabší vody, ať už mají vonných složek méně či více, toho umějí mnohem víc, než jen udělat díru v peněžence a překrýt pot a nežádoucí odér.

Nenápadný, ale účinný krotitel splínů

Jednou z hlavních výhod aplikace parfému je zlepšení nálady. Kupříkladu povznášející a optimistické tóny citrusových plodů, květinové a zimní kořeněné parfémy pomáhají uklidnit mysl i tělo, umí ovládnout smutek a splíny a zajišťují tak kontrolu nad stresem. Proto by měly mít místo v každé kabelce.

Posilovač sebedůvěry

Podle výzkumů se lidé navonění parfémem cítí sebevědoměji a silněji. Pokud je navíc vůně spojená s nějakou známou osobností ze světa showbusinessu, mohou se do ní majitelé parfému doslova vžít a převzít chování, které ji charakterizuje. A vlastně, proč ne? Nejedná se o žádný podvod!

Afrodiziakum

Nemusíte mít míry 90-60-90. I tak okolí zaujmete. Stačí, když člověk, kterého třeba ani neznáte, pronese, že krásně voníte. Ostatně, čich je jedním z nejdůležitějších z pěti smyslů. Parfém tak zvyšuje atraktivitu u druhého pohlaví, a pokud je obohacen i o feromony, tedy přírodní chemické látky vytvářené organismem a šířené za účelem vnitrodruhové komunikace, působí jako afrodiziakum.

Spouštěč vzpomínek

Parfém může být také důležitým spouštěčem šťastné paměti. Vůně totiž spojuje mysl se vzpomínkami a oživuje je. S nimi si lépe vybavíte nějakou situaci, která se stala před lety, vžijete se do té samé chvíle. Pro představu, parfém vám třeba připomenete slastný okamžik z letní dovolené nebo nějakou osobu z blízkého okolí. Proto mnoho žen používá vůni své matky. Až tedy příště navštívíte parfumerii, nový kousek do voňavé sbírky vybírejte pečlivě a srdcem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat