Vyzkoušejte v péči o pleť tipy od dermatologů

Nízká vlhkost vzduchu, zima, vysušený vzduch z topení – pokud v takových podmínkách zahlédnete krásnou zářivou pleť, bude nejspíš ještě velmi mladá. Nebo perfektně ošetřovaná. Jak se to dělá? Přečtěte si tipy přímo od odborníků na pleť.

Každá pleť je jiná a má i jiné požadavky. Jedno má ale každá pleť společné – každá vyžaduje péči. Že v zimě potřebuje naše pleť péči výjimečnou, asi není potřeba zdůrazňovat. Jaká péče je v zimě nejlepší, jsme se ptali přímo odborníků.

Sezonní péče

„V zimě doporučuji jemný peeling, inteligentní vrstvení včetně použití účinných sér stejně jako pravidelné zvláčňující masky a denní krém s vysokým podílem lipidů, který perfektně chrání před zimou. Rozhodně při nízkých teplotách nepoužívejte složení s přílišným podílem vody, která by mohla na pleti zmrznout,“ říká dermatoložka Anna Brdková.

TDA kúra

„Jakmile spadne teplota na 12 stupňů a méně, začne pleť hlásit ztrátu elasticity. Pozná se to tak, že dochází k transepidermální ztrátě vody. Účinná pomoc je vrstvení neboli laying. Jednak musíte uzavřít zásobu vlhkosti v pleti a tu jako ochranným pláštěm překryjte ještě tukem nejlépe s obsahem vitaminu B. Jako smysluplná se v zimě také ukazuje aplikace přístrojem TDA, což je kosmetické ošetření, které bez použití jehliček vpraví do nejhlubší vrstvy pleti aktivní látky, které tvoří účinnou zásobárnu,“ pokračuje další dermatoložka Jaroslava Niedermayerová.

Správná výživa pro všechny orgány

„Dostatek tekutin zavlaží celý organismus zevnitř. Na trhu jsou tak výborné čaje, že není problém si hned po ránu udělat klidně celou konvičku. Pokud pijete dost až teprve večer a snažíte se dohnat „resty“, jen si nočním vstáváním kazíte spánek, a ten je v zimě pro regeneraci velmi důležitý. Dopřejte si proto plnými hrstmi zázvor na imunitu a prokrvení. A radost teď tělu uděláte samozřejmě i vitaminy! Všechno, co můžete v létě sníst čerstvé, je ideální a patří na váš stůl každý den,“ dokončuje výčet péče o pleť dermatoložka a specialistka na výživu Martina Dostálová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat