Pravidelná exfoliace je zásadní pro zdravou a krásnou pokožku

Myslíte si, že kolem exfoliace pleti je to mnoho povyku pro nic? No, jak se to vezme. Mezi její prokázané přínosy patří třeba zpomalení tvorby vrásek i likvidace pigmentových skvrn. Nebo podpora detoxikačních procesů a zvýšená účinnost používaných zkrášlujících produktů.

Exfoliace je poněkud strašidelný název, ovšem skrývá se pod ním blahodárné ošetření. Celé tajemství spočívá v odstranění odumřelých buněk, které se na povrchu pokožky neustále hromadí. Ještě pořád si nejste jistí, zda si na tuto proceduru udělat čas každý týden? A co když by vám přinesla tato pozitiva?

Póry, které mohou dýchat

Napadlo vás někdy, kam ty části odumřelých buněk vlastně mizí? Vždyť nejsou vidět ani cítit na dotek. Také se z obličeje zrovna „nesypou“, tak kde končí jejich cesta? „Odlupující se mrtvá kůže putuje přímo do pórů, čímž je ucpává. To podstatně zvyšuje pravděpodobnost černých teček a akné, ovšem dochází i k prasklinám, protože olej tvořený mazovými žlázami nemá kudy odejít,“ vysvětluje americká kosmetička a vizážistka celebrit Sonya Dakar, která exfoliaci jenom doporučuje.

Poněkud hlubší působení kosmetiky

„Když jsou póry otevřené a pročištěné, pokožka vyhlazená a zbavena veškerých nečistot, mohou složky z používané pečující kosmetiky proniknout hlouběji. Všechna ta séra, hydratační mléka i vyživující krémy pak pracují klidně i s dvojnásobnou účinností,“ odhaluje jiná americká specialistka, tentokrát dermatoložka Michelle Henry.

Podpora krevního oběhu a méně vrásek

Už exfoliaci pomalu začínáte přicházet „na chuť“? Jsou tu i další výhody, o nichž se příliš často nemluví. Třeba ta, že stimuluje činnost lymfatického systému, čímž přispívá k vnitřní detoxikaci a očistě od škodlivých toxinů. Zároveň zlepšuje krevní oběh a tím i dodávky kyslíku. Tato procedura vyrovnává i tón pleti, přičemž nechává zmizet pigmentové skvrny. Funguje také jako prevence předčasného stárnutí, neboť dokáže pozitivně ovlivnit produkci kolagenu – proteinu, jež je odpovědný za elasticitu a pružnost kůže.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat