Zatočte s akné pod rouškou

Jelikož se roušky a respirátory staly běžnou součástí našich životů a nutným doplňkem obličeje, zvýšil se počet těch, kdo si stěžují na dost otravný problém zvaný akné. Odborníci tento jev pojmenovali jako „maskné“ a doporučují ho krotit mátou i jogurtem. Spásných léčitelů je však víc!

Když s rouška ​​dotýká obličeje, tedy na nose, tvářích a bradě, pokožka v těchto místech zachytí pot, olej a bakterie a vytvoří perfektní živnou půdu pro vyrážky. Jednoho pupínku se zbavíte, druhý vyraší. Jak depresivní! Co s tím?

Vše začíná u čisté vody

Obličej si pravidelně oplachujte čistou vodou. Pokud nemusíte, nenanášejte na pleť žádná líčidla a pokožku nechte dýchat. Jednorázové roušky každý večer vyhoďte, ty látkové vyvařte a nechte uschnout. Co nejčastěji popíjejte čaj z máty peprné, ideálně dvakrát denně. Tahle silná bylinka čistí pleť a zároveň snižuje hladinu stresového hormonu kortizolu, čímž přispívá k psychickému zklidnění. Pokud už se nějaký ten pupínek objeví, vytáhněte ze svých domácích zásob kurkumu a jogurt.

Extra účinná pleťová maska

Kurkuma je protizánětlivá a antimikrobiální, reguluje funkci mazových žláz, pozitivně působí na popraskané žilky, omlazuje a vyživuje. Jogurt se svým obsahem kyseliny mléčné zase zmenšuje póry a zklidňuje je. Pro co nejlepší účinek smíchejte obě ingredience, vytvořte pastu a naneste ji na napařený obličej. Ideální je, pokud zrovna vyjdete ze sprchy.

Jak známo, vlhký vzduch a pára póry otevírají a uvolňují z nich usazeniny a nečistoty. Léčba pupínků je tak účinnější. Nemáte-li po ruce kurkumu, rozřízněte jeden list rostliny aloe vera, vyškrábněte gel a ten naneste přímo na zasažené oblasti. Spásná aloe je plná kyseliny salicylové a má protizánětlivé, antimikrobiální a hydratační účinky. Jestli ani ona nezabere, spolehněte se na esenciální olej z čajovníku.

Situaci zachrání i éterický olej tea tree

Čajovník obsahuje silné antibakteriální a protizánětlivé složky, které velmi pozitivně působí při léčbě akné. Tea tree vysušuje zanícené pupínky, čistí zanesené póry a dezinfikuje je. Myslete však na to, že zmíněný olej je skutečně silný. Dostatečně ho nařeďte vodou a při nanášení použijte vatovou tyčinku. Nechte zaschnout a podle potřeby opláchněte. Pupínky nemají šanci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat