Šťavnatými barvami proti jarní únavě

Jaro je nejpestřejším ročním obdobím. Příroda se probouzí, dny jsou delší, slunce svítí jasněji a tepleji, vzduch je naplněn vůní květin a ptačích písní. Má to ale jeden háček. Už když ráno vstáváte, cítíte únavu. Potřebujete čím dál více kávy a nemůžete se zbavit pocitu, že potřebujete spát asi tak sto let. Proti jarní únavě zabojujte barvami!

Přechod ze zimy do jara tělo šokuje. Organismus kvůli této změně oslabí a zmalátní, zúčtovává dopady stresu a prodělané choroby. Jak ho nakopnout? Pročistěte tělo (rychlejší metabolismus se postará o dodávky energie), užívejte všechny potřebné vitaminy a minerály a obklopte se barvami, které bojují proti jarní únavě.

Je jedno, jestli si jimi nalakujete nehty, obstaráte si ložní povlečení ve specifických odstínech, nebo projdete skříň a vytáhnete z ní oblečení, díky kterému hned získáte lepší náladu i sílu na své projekty. Hlavně vyměňte zemité a ponuré barvy za tyhle šťavnatější!

Pozitivní oranžová

Oranžová je skvělá barva dodávající fyzickou nebo duševní energii. Podporuje optimismus a socializaci. Pouhé malé množství oranžové barvy vám může poskytnout vitalitu a štěstí, když potřebujete nějakou pozitivní podporu.

Svěží zelená

Osvěžuje jako procházka loukou, uklidňuje, harmonizuje tělo, ale zároveň dodává energii a naději. Je symbolem nového života a vitality, proto okolo sebe rozmístěte co nejvíc prvků ve svěží zelené.

Jemná růžová

Růžová je rozporuplná a podhodnocená barva. Lidé ji buď milují, nebo nenávidí. Jiná cesta neexistuje. Co se však týče působení na psychiku, má co nabídnout. Je to směs červené a bílé, takže má hodnotu obou barev. Odrazuje od agresivity, podporuje otevřenost a intuitivní myšlení. Teplá růžová se skvěle kombinuje s akvamarínovou nebo krémově bílou. Nebojte se jí!

Veselá žlutá

Sluníčková žlutá je nejšťastnější barva ze všech. Ztělesňuje energii, živost, odvážnost, pozitivitu, hravost i komunikaci. Během jara zmírní únavu, potlačí depresi, nakopne metabolismus a vlije vám do žil optimismus. Tak schválně, jestli na ramínku najdete žlutou halenku, šaty či třeba overal.

Divoká červená

Červená vytrhává z nečinnosti, probouzí aktivitu, představuje energetickou akci, zvyšuje pulz a krevní tlak. Je silná a vzrušující. Do ložnice si ji nedávejte, nedovolí vám odpočívat, ale na nehtech, oblečení i jako bytové doplňky vám bude slušet. Využijte její mocnou sílu!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat