Dejte vráskám sbohem: Tipy na extra péči o oční okolí

Když dojde na vrásky, je oční okolí prvním místem, kde se začnou drobné vějířky vyskytovat. Důvod? Kůže je v těchto místech tenčí, není zásobena mazovými žlázami a navíc se „krčí“ při každém zasmání. Přesto se najde spousta žen, které péči o oční okolí zanedbávají nebo naprosto ignorují. Pokud ale chcete proces stárnutí zpomalit, musíte vynaložit alespoň trochu úsilí.

Zásada číslo jedna zní – k očnímu okolí přistupujte co možná nejněžněji. Škody se dají snadno napáchat už během odličování. Používáním nevhodného přípravku, ale hlavně také hrubým odličováním. Oči byste měly zásadně odličovat přípravky, které jsou speciálně určené na oční okolí nebo citlivou pokožku.

Čím absolutně nic nezkazíte, jsou čistící micelární vody, které seženete v lékárně. Zbytky řasenky (dokonce i té voděodolné) s nimi odstraníte spolehlivěji, než s odličovacím mlékem a k vaší kůži jsou navíc naprosto šetrné. Oči nikdy „nedřete“ silou, naneste přípravek na tamponek a nejprve ho přitiskněte na pár vteřin k oku, aby se líčidlo rozpustilo. Až poté jemně setře a případně zopakujte.

Oční okolí si zaslouží vlastní krém

Nanášení očního krému by se pro vás mělo stát stejnou samozřejmostí, jako čištění zubů. Proč vám nebude stačit běžný pleťový krém? Ze stejného důvodu, jako byste měly používat speciální přípravky pro odlíčení očí. Jsou šetrnější. Většina klasických krémů je nevhodná už z toho důvodů, že by vás pod očima štípaly. Výjimkou mohou být krémy pro citlivou pleť, které seženete v lékárně. Ty byste mohly eventuelně používat i na oční okolí.


Foto zleva: Clinique All About Eyes, 800 Kč // Dermacol Eye Cream Classic, 109 Kč // Génifique Eye Cream Lancome, 1 200 Kč

Jiná péče ve dvaceti a čtyřiceti

Co se týče výběru krému, platí podobná pravidla jako pro výběr klasického krému – pokud jste ještě neoslavily třicítku nebo jste vrásky zatím příliš nezaznamenaly, spokojíte se s hydratací. Právě nedostatečná vláha je totiž důvodem, proč se pod vašima očima začnou předčasně objevovat vrásky. Naštěstí stačí zařadit pravidelnou péči a projevy se většinou zmírní. S přibývajícími léty vsaďte na anti-age přípravky, které už se aktivně perou s časem. Krémy zásadně neroztírejte, ale jemně vťukávejte. Na večer také můžete použít regenerační kapsle nebo speciální liftingová séra.


Foto zleva: Oční krém proti vráskám Q10 Nivea, 199 Kč // Sensibio oční gel Bioderma, 389 Kč // Oční krém Dr. Hauschka, 626 Kč // Oční krém proti vráskám Eucerin, 429 Kč // Revitalizační Matrix krém Matriciane Multi-Défense, 599 Kč

Pozor na škodlivé účinky slunce

Na co byste rozhodně neměly zapomínat, jsou ochranné faktory. Jejich používání je tím nejefektivnějším a zároveň nejjednodušším způsobem, jak bojovat s vráskami obecně. Zatímco běžné opalovací krémy očnímu okolí nemusí sednout, tyčinka k ošetření citlivých míst se SPF bude vhodnější. Jakmile vysvitne sluníčko, měly byste nasazovat sluneční brýle – nejenže vás chrání před sluníčkem, ale také nemusíte „mžourat“, což zase vede jen k prohlubování vějířků.


Foto zleva: Ryor oční gel, 76 Kč // Oriflame oční krém, 159 Kč // Regenerační krém na oči Payot, 1 250 Kč // Regenerační kapsle na oční okolí Ryor, 249 Kč

Rychlá vzpruha pro oteklé oči

Trápí vás otoky očí? Mějte v lednici připravené nachlazené lžičky, které po ránu přitisknete na chvíli na oči nebo si pořiďte některou z chladivých tyčinek. Dejte si pozor také na to, co před spaním jíte. Vyhýbejte se hlavně soli. Pokud sníte u televize sáček brambůrek, není divu, že se ráno vzbudíte s opuchnutýma očima.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat