Micelární vody jsou hitem. Poznejte kouzlo dokonalého odlíčení!

Představte si přípravek, který vás dokonale zbaví líčení, neohrozí ani tu nejcitlivější pokožku, nahradí i pleťovou vodou a svými vlastnostmi uspokojí každou tvář. Zní vám to jako sci-fi? Pak jste nejspíš ještě nevyzkoušely „micelárky“.

Micelární roztoky jsou poslední dobou stále oblíbenější – a není divu. Bez přehánění se dají nazvat tím nejvychytanějším odličovacím přípravkem. Odličující mléka nemusejí vyhovovat mastnější pleti náchylné k ucpávání pórů, gely mohou vysušovat a nemusejí si poradit s každou nečistotou. Olejíčky také nesednou všem a ubrousky vás zachrání jen za krizových situací.

Micelární vody mají oproti tomu jednu obrovskou výhodu – pasují na každý typ pleti včetně té nejcitlivější. Pokožku navíc díky svému složení nezanechávají mastnou.

Použití je více než jednoduché

Pracuje se s nimi také jednoduše, roztok nanesete na odličující tamponek a jemnými pohyby očistíte celou tvář. Odličování tak máte na rozdíl od pěnivých přípravků perfektně pod kontrolou, pracujete, dokud není tamponek perfektně čistý. Řešit proto nemusíte ani pleťové vody či tonika, s micelární vodou můžete přeskočit rovnou k natírání krémem. Pozor, pleť neoplachujte.

Tip pro ultra suchou pleť

Skvělé jsou i na ranní očistu, kdy pokožku jednoduše otřete. Tímto způsobem tak můžete zamezit styk vaší tváře s vodou. Ptáte se, co je na vodě tak špatného? Pokud nemáte suchou pleť, tak vůbec nic. Jakkoli vám slovo voda může znít jako synonymum pro hydrataci, běžná voda z kohoutku paradoxně dehydratuje. Jestli máte suchou pokožku, zkuste použití vody na tváři omezit. Spolehněte se na micelární vodu a tvář potom klidně ještě osvěžte termální vodou.


Foto zleva: Bioderma micelární voda Sensibio H2O, 480 Kč // Lancome odličovací micelární voda, 899 Kč // Micelární tonizační voda Melvita, 339 Kč // Eucerin čisticí micelární voda 3v1 DermatoCLEAN, 227 Kč

Co jsou vlastně micely?

Pojďme si micelární vody trochu rozebrat. Micely si můžete představit jako shluk mikro molekul ve vodní suspensi, které ve styku s pokožkou „vytahují“ nečistoty. Obličej při odličování navíc nemusíte drhnout, micely fungují i bez toho, aniž byste pleť třely silou. Proto je odlíčení s micelárním roztokem tak šetrné k pleti. Přípravky navíc neobsahují alkohol, takže se nemusíte bát ani vysušování. Spousta vod je proto doporučována také k čištění citlivé dětské pleti.


Foto zleva: Biotherm čisticí micelární voda Biosource, 499 Kč // Dermacol čisticí micelární voda, 110 Kč // Bourjois čisticí micelární voda, 129 Kč // Dior odličovací micelární voda, 799 Kč

Kde je sehnat?

Pokud přemýšlíte, kam se pro micelární vodu vydat, jasnou volbou je lékárna. Micelární vody ale po velkém komerčním úspěchu do své nabídky zařadila také spousta kosmetických značek, které jsou dostupné v drogerii. Pakliže nemáte zrovna ultra citlivou pleť, klidně zkuste i je. Každá taková voda navíc může mít svůj „bonus“, jedna obsahuje mořské řasy, druhá výtažky z medu nebo třeba vitamin C.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat