Péče o pleť: V čem nejčastěji hřešíme?

Za spoustu problémů, kterými trpí naše pleť, si můžeme sami. Ani o tom nemusíme vědět, jsme dokonce přesvědčení, že děláme, co je v našich silách, ale často děláme při péči o pokožku řadu chyb. Které jsou ty nejčastější?

Ponechme stranou základní chybu, která spočívá v tom, že jdeme spát, aniž bychom pleť pečlivě zbavili nečistot nebo make-upu – každý ví, že se něco takového nedělá, a není třeba to opakovat. Ovšem to není jediný prohřešek, kterého se na naší pokožce dopouštíme…

Večer podle pravidel. A co ráno?

Jste pečliví a pravidelně svou pleť zbavíte večer nečistot.  Výborně. Ale co ráno? Jestli pak celý postup opakujete? Nemyslete si, že když jste strávili celou noc jen v posteli a pouze spánkem, nemohou být na vaší pokožce žádné nečistoty. Právě naopak! Přes noc se vaše pleť obnovuje a zbavuje některých – pro ni nežádoucích – látek. A ty je třeba z obličeje smýt. Takže zopakujte čištění z předchozího večera, respektive použijte čisticí pleťovou vodu nebo emulzi.

Není mýdlo jako mýdlo

Pokud používáte i k omytí obličeje klasické mýdlo nebo sprchový gel (i když většina odborníků něco takového nedoporučuje, protože mýdla mohou vést k nadměrnému vysoušení pleti), vyplatí se vám investovat do mýdla či gelu s co nejmenším množství chemikálií (včetně parfémů) – právě ty totiž mohou pleť nejvíce poškodit. Pamatujte, že pokožka obličeje je mnohem citlivější než pokožka zbytku těla, kde vám klasická mýdla žádné problémy nezpůsobují.

Čištění ano, ale s mírou

Všude slyšíte a čtete, jak důležité je pleť pravidelně a pečlivě čistit. Jenže pokud to přeženete, docílíte opaku zdravé a krásné pleti. Nebezpečné je především příliš časté používání hrubých peelingů či agresivních prostředků (k tomu mají tendenci často lidé s mastnou či smíšenou pletí, přitom právě u tohoto typu pokožky je nutné být velmi opatrný), jež pleť vysušují, či dokonce mechanicky poškozují.

Na typu záleží

Pro správnou péči o pleť je velmi důležité znát její typ. Máte pokožku mastnou, nebo suchou? Citlivou, nebo normální? Problematickou, nebo jak z obálky časopisu? Tohle všechno (mimo jiné) je třeba vzít v úvahu, když si vybíráte kosmetické přípravky k péči o pleť. Pokud totiž budete svůj typ pleti ignorovat, můžete si zadělat na problémy, přinejmenším zdůrazníte všechny nedostatky, jež se na vaší pokožce vyskytují. Naopak s odpovídající kosmetikou je můžete vyřešit.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat