Šetříme vám peněženky aneb Další várka domácích receptů pro vaši pleť

Za kosmetické prostředky nemusíte utrácet horentní sumy, pečovat o pleť můžete i pomocí přírody. Máme pro vás další návody na nechemické přípravky pro krásnou pokožku.

Hydratace

Vypadá vaše pleť unaveně, je nepříjemně napnutá a suchá? Pak vyzkoušejte avokádovou masku – dodá pleti potřebné živiny a vitalitu.

Co budete potřebovat:
3 lžíce rozmačkaného avokáda
1 lžíci medu
50 mililitrů pomerančového džusu
(přidat můžete i pár kapek heřmánkového esenciálního oleje, ale není to nutné)

Jak na to:
Všechny ingredience pořádně promíchejte a vzniklou směs naneste na obličej a krk. Nechte působit alespoň 30 minut a poté smyjte žínkou namočenou v teplé vodě.

Čištění

Spousta žen čištění pleti podceňuje, případně nepoužívá prostředky odpovídající jejich typu pleti. Pokud patříte mezi ty, jež se potýkají se smíšenou až mastnou pokožkou, měly byste čištění věnovat více pozornosti. A zkusit můžete třeba následující recept.

Co budete potřebovat:
1 oloupaný banán
1 lžíci medu
10 kapek citronové šťávy

Jak na to:
Banán rozmačkejte a promíchejte s medem a citronovou šťávou. Masku pak naneste na obličej (ale hodí se i na krk a dekolt) a nechte 15 minut působit. Poté jemně opláchněte teplou vodou.

Oživení

O pleť obličeje pečuje téměř každá žena, mnoho z nás však zanedbává pokožku zbytku těla. A to je škoda – ačkoli kůže není pod oblečením vystavována přímo tolika škodlivým vlivům jako pleť obličeje, i na ní se podepisují roky a náš životní styl. Proto bychom se jí měly věnovat právě s takovou péčí. Co takhle jí dopřát grapefruitový peeling? Možná vám následující recept bude připadat složitější, ale věřte, stojí za vyzkoušení. Vaše pokožka vám bude cděčná!

Co budete potřebovat:
2 šálky možské soli
1 šálek olivového oleje
6 lístků šalvěje (mají ji ve většině obchodů s kořením a bylinkami, dá se i lehce pěstovat)
½ šálku hnědého cukru
1 grapefruit (nezáleží na tom, zda červený, nebo bílý)

Jak na to:
V mixéru nejprve promixujte olej se šalvějí, nalijte do misky, poté přidejte cukr a sůl a pečlivě promíchejte. Z grapefruitu oloupejte kůru (předtím jej pořádně omyjte teplou vodou a kapkou saponátu) a rovněž ji nechte v mixéru nasekat na malé kousíčky. Přidejte k solno-cukrovo-šalvějovo-olejové směsi a promíchejte. Po koupeli naneste část směsi na pokožku těla, nechte přibližně minutu působit a poté osprchujte teplou vodou. Mimochodem, protože pravděpodobně nevypotřebujete celou dávku masky, uložte zbytek do lednice – vydrží vám až 14 dnů.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat