Netradiční kosmetické procedury. Troufnete si na masku z hadího jedu?

Říká se, že pro krásu se musí trpět. A protože pro vylepšení svého vzhledu udělají někteří lidé cokoli, vyrojily se i nejrůznější práškovací procedury, z nichž většině smrtelníků naskakuje husí kůže.

Rybí pedikúra už dnes nikoho nepřekvapí, a rybky Garra rufa se dokonce využívají i při léčbě některých kožních onemocnění (například lupénky), ale jistá zvířata si přece jen v kosmetice představit nedokážeme. Jak se ale ukazuje, dokážou to jiní. Co vy, vyzkoušeli byste následující procedury?

Maska z hadího jedu

Pokud máte fobii z hadů, tohle asi nebude nic pro vás. Jeden z kosmetických salonů v Beverly Hills nabízí svým klientům proceduru, jejíž účinky jsou údajně srovnatelné s působením botoxu. Základní ingrediencí speciálního přípravku na obličej, jenž je prý skvělým prostředkem v boji proti vráskám, je syntetický hadí jed, který má lehce paralyzující účinky. Maska má zanechat pleť jemnou a hezky vypnutou. Něco na tom nejspíš bude, údajně si ji velmi oblíbily například Gwyneth Paltrow nebo Kyle Minogue.

Pijavkový detox

Používání pijavic se v medicíně udrželo staletí. Dnes už sice není tak rozšířené (ačkoli procedura s názvem hirudoterapie ve světě stále pomáhá řadě nemocných), ale jak se zdá, objevuje ho nyní kosmetický průmysl. Princip je snadný – pijavice, které máte přiložené na těle, se pěkně přisají a pochutnávají si na vaší krvi. Třeba Demi Moore si pijavky nemůže vynachválit – prý se po jejich použití cítila jako po důkladném detoxu – plná energie a mládí.

Maska ze včelího jedu

Podobně jako hadí jed prý na pokožku účinkuje i jed včelí. Tedy obsažený v pleťové masce, nikoli v žihadle. Nadšenými fanynkami tohoto netradičního, i když čistě přírodního detoxu jsou třeba Victoria Beckham nebo Michelle Pfeiffer. Evidentně tyhle hvězdy nepatří mezi alergiky…
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat