Jak si poradit s rozšířenými póry

I když by se díky šikovným retušérům mohlo zdát, že modelky ani herečky nemají snad žádné póry, zatímco vy se s nimi potýkáte již od puberty, rozhodně nejste ve svém „trápení“ sama. Rozšířené póry má spousta žen a není to nic, co by se nedalo řešit.

K rozšířeným pórům je náchylnější především mastný typ pleti, ženy se suchou pletí často takový problém neřeší. Pomoci vám může především pravidelná péče v podobě čištění a hydratace (ano, i mastná pleť potřebuje hydratovat).

Pečlivé čištění

Čištění je základ. Pořiďte si přípravek obsahující kyselinu glykolovou a/nebo kyselinu salicylovou. Obě napomáhají dokonalému odstranění nečistot z pórů a uzavírají je. Nejlepší jsou kosmetické produkty, jež jsou vhodné pro každodenní čištění – používejte je ráno i večer. Doplnit je můžete pleťovou vodou určenou pro mastnou pleť, která se postará o zbytek nečistot a pokožku krásně osvěží.

Před čištěním můžete občas zkusit pleť „napařit“ (ať už máte doma speciální přístroj nebo použijete obyčejný hrnec s horkou vodou a ručník přes hlavu) – póry se otevřou a nečistoty se odplaví. Poté už můžete pokračovat v klasickém čištění, jen mějte na paměti, že pokožka může být díky horku poměrně citlivá.

Ruce pryč

Rozhodně byste neměli na póry vyvíjet jakoukoli mechanickou sílu – nemačkejte je, nedloubejte. Jen si tím způsobíte nepříjemné podráždění. Vlastně byste si na obličej neměli ani příliš často sahat – zanesete si do pórů zbytečně nečistoty.

Hydratace a regenerace

Nezapomínejte ani na ošetření pleti vhodným krémem, který jí dodá potřebnou vlhkost a napomáhá její regeneraci. Na trhu navíc najdete spoustu produktů, které umějí rozšířené póry stáhnout a navíc opticky povrch pokožky vyhladí.

Make-up

Pokud používáte make-up každý den, rozhodně byste měla zvolit nějaký lehký, který neobsahuje olej a umí kontrolovat lesk a mastnotu pleti. Často se stává, že make-up, který se dostane do rozšířených pórů, způsobí, že póry vypadají opticky větší, než ve skutečnosti jsou. Abyste se tomu vyhnuly, používejte podkladovou bázi pod make-up, která pokožku vyhladí. Ale pozor, vybírejte pečlivě, některé báze mohou póry ucpat a celý problém ještě zhoršit.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat