9 kroků k pružné a krásné pokožce

Většina z nás věnuje hlavní pozornost především pleti obličeje. Ale naši péči zaslouží pokožka celého těla. Jak získat v několika krocích krásnou a zdravou pleť?

Suchý peeling

Každý večer byste měla celé tělo pořádně „vykartáčovat“ – respektive poctivě chvíli třít každý kousek těla měkkým tělovým kartáčem (ideální jsou s kartáče s přírodními štětinami). Účelem samozřejmě není sedřít ze sebe kůži, kartáč by měl být jemný a měkký a jeho používání by vám rozhodně nemělo na kůži zanechat odřeniny apod., ale prokrvit pokožku (to je mimochodem skvělý způsob jak se vyhnout celulitidě) a odstranit z povrchu těla odumřelé kožní buňky.

Jako v lázních

Po suchém peelingu by měla následovat jeho mokrá a pěsticí obdoba. Poté, co se ve sprše namočíte, aplikujte na pokožku domácí vrstvu peelingové směsi, která vám zaručí pocit, jako byste byla v nějakých luxusních lázních. Vyzkoušet můžete třeba citronový peeling (Zkuste také domácí peeling na rty podle našeho receptu) nebo kokosový peeling, který jednoduše získáte, smícháte-li kokosový olej s krystalovým cukrem. Nechte přírodní směs chvilku působit a poté opláchněte vodou. Nejenže bude vaše pokožka vypadat skvěle, ale bude i úžasně vonět.

Hydratující sprchový gel

Zatímco před lety znamenalo klasické mýdlo pro pokožku spíše zátěž (byla vysušená a nepříjemně napnutá), dnešní mýdla a především sprchové gely při mytí o pokožku pečují. Vyberte si takový, jenž vám zajistí co nejvíce hydratace. Vždycky vybírejte podle typu své pokožky, suchá potřebuje jinou péči než normální.

Zkuste přidat olej

Poté, co vylezeme ze sprchy a osušíme se, nanese (ta pečlivější) většina z nás na tělo hydratační tělové mléko. To je samozřejmě dobře, ale zkuste ještě malý mezikrok. Kupte si olej na pokožku (může to být i dětský olejíček, ale zrovna tak třeba i olivový olej) a aplikujte jej na kůži. Abyste nemusela olej rozmazávat rukama, nalijte jej do lahvičky se sprejem a nastříkejte na pokožku. Olej se brzy vstřebá a nejenže zaručí jemnost pleti, dokáže navíc „uzamknout“ vlhkost v pokožce.

Mléko pro zpevnění

Poté, co se olej vstřebá, naneste na pokožku zpevňující tělové mléko. Ideálně by mělo obsahovat kolagen nebo elastin. Pokud toužíte po bronzové pokožce, ale nejste přítelem opalování na slunci nebo v soláriích (a vaše pokožka je vám za to nesmírně vděčná), kupte si mléko s příměsí samoopalovací emulze.

Sbohem, celulitido

Zbavit se celulitidy je dlouhý a poměrně namáhavý proces, ale nevzdávejte se. Všechny výše popsané postupy vám v tom jistě pomohou. Nepodceňujte kosmetické výrobky zaměřené na boj s touto nepříjemnou „vadou na kráse“ a aplikujte je na problémové partie, tedy zadeček, stehna a břicho.

Prevence strií

Zatímco u celulitidy máme naději, že se jí po trpělivé a dlouhé snaze přece jen jednou zbavíme, u strií to bohužel neplatí. Nepříliš vzhledné jizvičky, které se na pokožce vytvoří zpravidla poté, co přibereme nějaké to kilo navíc nebo během těhotenství, s námi zůstanou po celý život. Ale lze jim předcházet pravidelnou péčí o pokožku. Používejte na rizikové partie krémy či mléka s retinolem, zajistí pleti potřebnou pružnost.

Ochrana před sluncem

Co na tom, že letnímu počasí nejspíš definitivně odzvonilo. Krém s ochrannými složkami proti nebezpečnému slunečnímu záření by se měl stát naším nejlepším přítelem. Používat bychom ho prostě měly každý den.

Detox pro pokožku

Zdraví naší pokožky bývá velmi často odrazem našeho životního stylu. Dopřejte jí (a svému zkoušenému organismu) jednou za čas očistnou kúru! Dopřejte si třeba víkendový detox (Přečtěte si, jak zbavit tělo jedů s pomocí očisty a detoxikace nebo můžete Svému organismu naordinovat jednodenní oddech), nebo například na týden zcela vynechejte kávu, alkohol, sůl a cukr. Uvidíte, že se budete cítit lépe a odrazí se to i na vaší pokožce!
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat