Čím rozhodně neprospíváme pleti

Nechodit spát neodlíčení, každý den chránit pokožku proti škodlivému slunečnímu záření… Tohle všechno jsou notoricky známé zásady, které více či méně dodržujeme a porušujeme. Ale pak jsou i činnosti, o nichž ani nevíme, že naší pleti škodí.

Jak tedy pokožku obličeje co nejvíce ochránit? A co jí všechno vlastně škodí?

1.    Mobilní telefony

Hodinové telefonní rozhovory naší pleti zrovna dvakrát neprospívají. Jednak pleť jedné části obličeje zahřívají, jednak na ni přenášejí množství mikrobů. Vždyť kde všude jsme mobil nechali ležet? A opravdu jsme jej brali do dlaní jen absolutně čistýma rukama? Asi ne… Neuškodí proto, když telefon párkrát za týden otřeme antibakteriálním přípravkem.

2.    Odkládání návštěvy oftalmologa

Pokud nenosíte odpovídající brýle (nebo žádné, ačkoli se vám zhoršuje zrak), nejenže nijak nepřispíváte očím, ale navíc ještě v jejich okolí ničíte svou pokožku. Nejrůznější mhouření očí totiž vede ke vzniku vrásek.

3.    Lak na vlasy

Lak na vlasy je sice možná skvělá volba pro váš účes, ale už méně pro vaši pleť. Proto při jeho používání obličej chraňte, případně po aplikaci laku ještě otřete vlhkou žínkou.

4.    Polštáře

V noci dostává vaše pleť šanci na odpočinek a regeneraci. Odumřelé buňky, které ve spánku ztratíte, však zůstávají na polštáři a vytvářejí tak prostředí plné mikroorganismů. Perte proto ložní prádlo dvakrát do měsíce.

5.    Horká sprcha

Dlouhá a horká sprcha nebo vana je pro mnohé z nás skvělým prostředkem relaxace. Jenže naše pleť si ji zas tak neužívá. Horká voda totiž porušuje nejsvrchnější části pokožky a způsobuje její nadměrné vysoušení.
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat