5 v podstatě zbytečných, ale oblíbených, kosmetických přípravků

Jsme oběti reklamy. A v kosmetice to platí dvojnásob. Takže, ačkoli je péče o pleť důležitá, některé produkty vlastně nepotřebujeme (i když nám samozřejmě neublíží). Které to jsou?

Podkladová báze pod make-up

Podkladové krémy či gely mají vyrovnat případné nerovnosti pokožky a zaručit tak lepší přilnavost make-upu a vzhled pleti. Bohužel, většina z nich spíše překryje póry pokožky, čímž je sice vyplní (a srovná tím povrch pleti), ale kůži se pak hůře dýchá a ucpává se. Pokud tedy nechcete investovat do kvalitního (a většinou i drahého) podkladového krému či gelu, raději si kupte kvalitní hydratační krém, který pleť vyživí.

Pleťové tonikum

Tonikum je v podstatě pleťová voda obsahující alkohol, která má odstranit zbytky nečistot a make-upu poté, co pleť vyčistíte. Jenže alkohol naší pleti zrovna dvakrát nesvědčí, zbytečně ji vysušuje, kvůli čemuž má pokožka větší tendenci se mastit. Navíc používáte-li kvalitní odličovač, tonikum na zbytky nečistot nepotřebujete, protože už byste na pokožce žádné mít neměli.

Krémy proti celulitidě

Celulitida je způsobena celou řadou faktorů, takže samotný krém ji nevyřeší. Může v boji s ní pomoci, ale zázraky nečekejte. Žádný krém nedokáže změnit strukturu tukové tkáně ani odbourat tukové buňky. Představa je to lákavá, ale bohužel…

Rtěnka zvětšující objem rtů

Taková rtěnka skutečně dokáže objem vašich rtů zvětšit, ale pouze na velmi omezenou dobu a nijak závratná změna to také není. Navíc – některé rtěnky využívající dráždivé příměsi pro prokrvení rtů mohou být na puse docela nepříjemné. Zkuste vsadit spíše na optický klam – rty naličte obyčejnou rtěnkou a do jejich středu naneste malé množství lesku ve stejném odstínu.

Oční krémy

Oční krémy by měly používat ženy, které mají velmi citlivou pokožku v této oblasti, silně se jim vysušuje nebo mají zcela odlišný typ pleti v okolí očí a na zbytku obličeje. Pro ostatní v zásadě platí, že mohou používat běžný hydratační krém a nic se nestane. Účinek bude stejný.
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat