Jak si vybrat správný oční krém

Citlivé partie kolem očí si zaslouží speciální péči. A přesto je řada z nás přehlíží, nebo na ně používá přípravky, které jemnou pokožku okolí očí zbytečně zatěžují.

Správným krémem na oční partie přitom můžete vyřešit celou řadu problémů.

Suchá pleť v okolí oči

Pleť očních partií velmi rychle ztrácí vlhkost, hlavně v zimních měsících. Pokud vás suchá pokožka okolo očí trápí, zvolte hutnější hydratační oční krém. V jeho složení hledejte glycerin nebo kyselinu hyaluronovou.

Tmavé kruhy pod očima

Pokud celý den vypadáte, jako byste potřebovala minimálně několik hodin spánku, ačkoli jste spala dostatečně, je pro vás dobrým řešením oční krém s retinolem A nebo retinolem. Často jsou kruhy pod očima způsobeny dehydratací organismu, alergiemi nebo také přílišným mnutím očí. Takže pozor na pitný režim a další zlozvyky.

Oteklá víčka a okolí očí

Oteklé oční partie jsou způsobeny zadržováním vody. Nejčastěji k nim přijdeme při pláči, ale také například spíme-li s hlavou položenou příliš nízko nebo naše strava obsahuje příliš mnoho soli. V takovém případě sáhnete po krému s kofeinem. (Čtěte také: 8 tipů pro krásnou a svěží pleť)

Pytle pod očima

Obvykle jsou spojeny se ztrátou elasticity pleti pod očima ve vyšším věku, ale občas trápí i mladší ženy. Bohužel, zcela je odstranit bez chirurgického zásahu nejde. Ale pomoci může i krém obsahující jak retinol, tak vitamin K. Navrátí pleti alespoň část ztracené elasticity.

Vrásky v okolí očí

Na vějířcích v koutcích očí vlastně není nic špatného – jsou způsobeny hlavně smíchem a úsměvy, takže jsou znamením, že je jejich nositelka vlastně veselá a šťastná žena. Pokud vám ale vadí, zkuste oční krém s haloxylem nebo matrixylem.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat