8 tipů pro krásnou a svěží pleť

Kdo by nechtěl mít pleť mladistvou a svěží? Tajemství zdravé pleti je jen několik. I minimální úsilí, které do péče o sebe vložíte, vás přiblíží chvíli, kdy pokožka bude vaší ozdobou.

Pokud jí ovšem věnujete dostatečnou péči. Jednou z věcí, kterou je možné kvalitu pleti ovlivnit, je i správná výživa. Takže nejen kvůli linii můžete vymýšlet svoje dietní systémy.

Tady je devět zásad, které vám dopomůžou k sametové pleti bez chybičky:

Tekutiny

Hodně pijte. Když se vysušíte (dehydratujete), vaše pokožka bude vypadat unavená. Kůže bez vody ztrácí pružnost a uvadá. Pijte nejméně dva a půl litru vody s vyváženým minerálním složením každý den.

Potraviny

Kůže je obrazem zdraví celého organismu. Jezte pravidelně a zdravě, udržujte si dostatečný přísun bílkovin (bílá masa, tofu, vaječné bílky). Jezte pestrou stravu, hodně ovoce a zeleniny.

Doplňky

Zdravá kůže potřebuje dostatečný přísun vitaminu C, vitaminu A, komplexu B vitaminů a dalších. Vitaminy hledejte zejména v ovoci a zelenině, B komplex v celozrnných výrobcích, masu a oříšcích. Další důležitou složkou jsou takzvané esenciální mastné kyseliny. Ty najdete v ořeších, různých semínkách a třeba i ve slunečnicovém oleji.

Slunce

Mírné slunění vaší pokožce velmi prospívá. Avšak s mírou! Sluneční světlo obsahuje nebezpečné UV záření, které může vaši pokožku výrazně poškodit, pokud se sluníte nadmíru. Hodina denně je tedy dostačující, nejlépe do 11 hodin dopoledne nebo od 15 hodin odpoledne, kdy jsou paprsky nejbezpečnější.

Mytí

Pozor na přílišné mytí. Pokožka vytváří vlastní maz, který ji chrání před bakteriemi v prostředí. Když kůži umýváte, postarejte se o to, abyste ji po umytí ošetřili.

Spánek

Spěte tak, abyste ráno byli svěží a odpočinutí. Budete-li „čerství“, i vaše pokožka bude vypadat skvěle.

Drogy ne

Mnoho běžných drog, jako je tabák, káva, čaj, alkohol, horká čokoláda a různé energy drinky mohou způsobovat nečistý vzhled kůže, její únavu a třeba i viditelné žilky.

Dobrý výběr pleťového krému

Věnujte výběru dostatečnou pozornost. Přípravek by měl obsahovat základní výživné prvky pro pleť, měl by pleť dostatečně hydratovat, udržovat pevnost, hladkost a hebkost pokožky. Zvláště je to důležité pro exponovaná místa těla, kterými jsou především vaše ruce.

Zdroj: www. ulekare.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat