Jak se zbavit vyrážky po holení intimních míst?

Chceme mít hladkou pokožku, to je důvod, proč se holíme. Jenže jakmile se zbavíme nehezkých chloupků, často se na oholených místech objeví nevzhledné červené pupínky. Lze jim předejít?

Je jedno, jestli upřednostňujete depilaci či epilaci. Pokud máte jemnou kůži, vyrážka se prostě objeví. A co s tím?

Pozor na kosmetiku

Zkuste vysledovat, zda za vašimi problémy nejsou kosmetické přípravky. Pokud se vyrážka objevila po koupi nové značky, stačí, abyste se vrátila k té původní.

Jana K., 23 let: Já jsem vždycky měla vyrážku po holení, až jsem si jednou zapomněla koupit holicí gel a použila jsem místo něj gel na intimní hygienu a světe div se, žádná vyrážka se neobjevila. Od té doby už nepoužívám nic jiného.

Mechanické podráždění

Po holení si neberte na sebe žádné těsné oblečení. Ideální jsou jen volné trenýrky. Partner vám je určitě rád půjčí.

Je nějaký ideální čas na holení?

Nejvhodnější čas na holení intimních míst je večer, pokožka má čas se přes noc v klidu zregenerovat. Ideální je, když si vezmete na spaní jen lehkou košilku a kůži necháte dýchat.

Jak postupovat po holení

Před depilací použijte na místa, která chcete holit peeling. Po depilaci pokožku vyčistěte tonikem bez alkoholu, ten totiž podrážděná místa vysuší a červené pupínky se objeví téměř jistě.

Petra S., 29 let: Já si vždycky po holení vyčistím pleť tonikem s tea-tree olejem. Pupínky se pak téměř neobjeví, maximálně jeden, dva.

Zkuste si rovněž namazat podrážděná místa po holení mastí s panthenolem či panthenolem sprejem. Ten má hojivé účinky a napomáhá regeneraci pokožky. Stejně tak můžete vyzkoušet kalciovou mast. Obě bez problémů seženete v každé lékárně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat