Trápí vás kruhy pod očima? Poradíme vám, co s nimi

Šedomodré zabarvení a váčky pod očima. Některým ženám se objeví jen po pořádném flámu, jiným stačí jen jedno brzké vstávání. Příčin je však více, stejně tak i rad, jak se jich zbavit.

Jak vlastně vznikají?

V drobných propletencích žilek pod očima vázne po únavě průtok krve. Ta se v nich hromadí, prosvítá kůží, a tím vznikají kruhy a otoky pod očima. Náchylnější k nim jsou lidé hubení, nebo když zhubnou a jejich tuková vrstva pod kůží se zmenší, stejně tak jako lidé se světlou pletí. Ale žádný strach, nejde většinou a příznak nemoci, ale spíše špatného životního stylu.

Jaké jsou příčiny?

Příčin je mnoho a především jsou velmi individuální. Obecně se však dají shrnout do těchto faktorů:

• Nedostatek, ale i nadbytek spánku
• Nadměrné namáhání očí (například dlouhodobá práce na počítači, nebo když v létě nenosíme ochranné sluneční brýle, dlouhodobé čtení, zvláště při špatném osvětlení)
• Špatné stravování, přemíra solí, alkoholu a umělých barviv, nedostatek vitaminu A
• Psychické napětí, stres
• Kosmetické chyby (nedostatečná či nevhodná péče o okolí očí)

Takzvané kruhy pod očima mohou být i příznakem nemoci, například ledvin, trávicího traktu… Výraznou měrou se na nich podílí také dědičnost.

Jak se jich zbavit

Stoprocentní, rychlá a jednoduchá pomoc není. Lze ji však rozdělit do tří skupin:

• Změna životního stylu a návyků

• Kosmetické přípravky

• Chirurgická pomoc (zákroky plastické chirurgie)

Změna životního stylu a návyků

Základem je přiměřený spánek. Dobře není ani málo, ani moc. Spěte v dobře větrané místnosti. Rovněž pozor na pitný režim, ideální jsou neperlivé vody, ovocné šťávy a bylinné čaje. Nejen vaše kruhy pod očima, ale rovněž celé tělo ocení občasné očistné kúry, při nichž jeden den jen pijete.
Po večírku v zakouřené místnosti a s přemírou alkoholu si kruhy pod očima můžete být jistá. A taky tím, že se jich hned tak nezbavíte. Jezte stravu bohatou na vitaminy A a D.

Kosmetické přípravky

Ty si můžete buď koupit, nebo doma vyrobit.

Z domácích prostředků:

• Obklad z plátků brambor či syrových okurek – plátky nechte vychladit v lednici, lehněte si a na 15 minut si je položte na zavřené oči a relaxujte.
• Čaj – stejným způsobem použijte vylouhovaný a ještě mokrý sáček od černého či bylinkového čaje. Čaj totiž obsahuje tanin, který zlepší omezený průtok krve.
• Led – přejíždějte si v okolí očí kostkami ledu, nebo použijte gelovou oční masku, kterou jste opět nechali vychladit v lednici.
• Mražená lžička – dejte lžíce do mrazáku a až budou chladné, přiložte si je na chvíli na oči.

Kosmetika:

Firmy nabízejí velké množství korektorů a kosmetických přípravků, které vám zmírní kruhy a otoky pod očima, vyzkoušejte, který vám bude vyhovovat. Některé z nich najdete v naší fotogalerii.

Chirurgická pomoc

V tomto případě můžete využít plastické chirurgie. V úvahu připadá lipofilling či lipografting. V obou případech se nahrazuje chybějící podkožní tuk, který zapříčiňuje průsvit žilního řečiště. Používají se buď umělé výplně, nebo vlastní tuková tkáň.

Lipofilling – injekční aplikace tuku do okolí očí. Tuk se však po čase vstřebá a celou proceduru je nutné opakovat.
Lipografting – jedná se o jinou metodu, kdy je tuk vkládán pod kůži po malých částech, které jsou od sebe navzájem odděleny a dochází k jejich „přihojení“ k tkáni. U této metody stačí většinou jen jedna aplikace.
Ceny jsou různé, ale většinou od 5 do 12 tisíc.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:08
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat