Jistých věcí byste se ve vztahu nikdy neměli vzdát

Všichni máme víceméně určitou představu o tom, jaký by měl náš být vztah. Občas však lidé mívají příliš vysoké nároky, a proto je pro ně obtížné najít pravou lásku. Ale ani příliš nízké nároky nepovedou do vztahu se správnou osobou. Jaká očekávání byste od vztahu rozhodně měli mít?

Někdo si představuje vysokého partnera, někdo touží po partnerovi se smyslem pro humor, další zase očekává loajalitu. Většina dívek si vysní svého muže snů – jenže život nás donutí naše představy přehodnotit a občas někde trochu slevit. Najít jistý kompromis, a přesto zůstat spokojený je naprosto v pořádku. Ale některých věcí byste se rozhodně nikdy vzdávat neměli.

Respekt

Mělo by být samozřejmostí, že by vás partner měl respektovat. Přesto je mnoho lidí, kteří si neuctivé chování ze strany svého partnera nechávají líbit. Pro každého jsou hranice jiné, a proto byste měli vždy mluvit o tom, co je pro vás v pořádku a co už rozhodně ne.

Čas

Samozřejmostí by také mělo být, že s vámi váš partner tráví svůj čas. Neznamená to, že by pro vás měl okamžitě všeho nechat.

Abyste se vztah dříve nebo později nerozpadl, je důležité, abyste si vědomě našli čas jeden na druhého. Ať už jde o pravidelné rande, nebo prostě každý večer spolu na pár minut ležet na gauči a přemýšlet o svém dni. Společně strávený čas nejen vytváří vzpomínky, ale také vás spojuje jako pár.

Náklonnost

Potřeba lásky a náklonnosti je lidská a každý člověk tuto potřebu projevuje různými způsoby. Zatímco někteří to dávají najevo drobnými romantickými gesty, jiní vyhledávají fyzickou blízkost. Ať už je váš jazyk lásky jakýkoli, mělo by být samozřejmé, že vám partner projevuje náklonnost pravidelně. A vy jemu.

Ochota ke kompromisu

Ve vztahu je normální ne vždy souhlasit. Každý má přece jiné preference, jiný vkus nebo jiné zkušenosti. Mohou nastat konflikty, kterým se nelze vyhnout. O to důležitější je sejít se uprostřed a udělat kompromis, aby vaše ani jeho přání nemusela jít stranou.

Intimita

Kromě fyzické intimity v podobě sexu, mazlení nebo držení za ruce patří k dobrému vztahu i intimita emocionální. Váš partner by měl být ochoten se vám otevřít a ukázat se takový, jaký skutečně je. Totéž platí i pro vás – proto je nutné, abyste se oba ve vztahu cítili bezpečně.

Věrnost

Pokud jste se výslovně rozhodli pro monogamní vztah, měla by být loajalita jednou z nejdůležitějších věcí ve vašem vztahu. Pokud svou lásku a pozornost věnujete pouze svému partnerovi a vždy ho respektujete tím, že jste věrní, zasloužíte si to samé i od něj. Pokud vám to on nebo ona nemůže dát, měli byste přehodnotit vztah a zeptat se sami sebe, zda do vztahu nedáváte víc než dostáváte.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat