Praktické rady, jak se zbavit černých teček na nose

Ať děláte, co děláte, prostě jsou tam. Malé, otravné černé tečky. I ta nejdokonalejší pleť se jim prostě nevyhne. Jak se jich zbavit a lze jim předejít?

Komedony, jak se černým tečkám říká, jsou nejčastějším kosmetickým problémem. Někdy jsou maličké, sotva viditelné, ale jen do té chvíle, než se do nich pustí vaše nenechavé prsty. Jakmile se je začnete snažit vymačkávat, narostou do obřích rozměrů. Abyste tomu předešla, dopřejte citlivé pokožce nosu tu nejlepší péči. Uvidíte, že to zvládnete i bez návštěvy kosmetického salonu.

Strhávat, ne vymačkávat

To se netýká jen vyrážek na nose, ale i v ostatních částech obličeje. Nesmíte se nechat vyprovokovat pohledem na černou tečku a odolat touze se jí zbavit a…,vymáčknout ji. Špatným vymačkáváním totiž část obsahu ještě zatlačíte hlouběji do pokožky a k zanícení. Z toho pak vznikne obří červený pupen. Navíc se tímto mechanismem póry rozšiřují a častěji ucpávají.

Existuje pohodlnější a hlavně hygieničtější a efektivnější způsob. Kupte si náplasti, které jsou přímo určeny na oblast nosu. Tu podle návodu nalepíte na potřebná místa a po určitém čase strhnete i s obsahem ucpaných pórů.

TIP Bety: Náplasti vyrábí mnoho firem. Zkuste například čistící náplasti Nivea.

Čištění pleti

To je pro prevenci ucpávání pórů a následné tvorby komedonů ten nejúčinnější způsob. Dvakrát denně (před ranním líčením a po večerním odlíčení) očistěte nos tonikem se stahujícími účinky, které póry uzavře. Pokud jste neudržela ruce a začíná se tvořit červený pupen, zkuste jej zchladit ledem. Ten by měl pomoct, aby probíhající zánět co nejrychleji ustoupil. Vyrážku vysušíte aplikací šťávy z citronu.

Pozor na infekci

Studený podzimní vzduch není pro nos tím nejlepším obdobím. Je náchylnější k prochladnutí a velmi často používáte papírové kapesníčky. Pokud máte citlivou pokožku, kupujte si ty jemnější a rozhodně neparfémované. Používejte vždy jen ty z balíčku a ihned je vyhoďte, v žádném případě nepoužívejte ty, co se vám válejí v kabelce či v kapse s klíči a mobilem, které nejsou nejčistší. Vše, co přichází do styku s obličejem (štětce, vatičky, tamponky…) mějte ve stoprocentní čistotě.

TIP Bety: Zkuste masku proti černým tečkám: Smíchejte plnotučné mléko a limetku. Šťávu vymačkejte do jednoho dcl mléka, smíchejte a touto směsí potřete vatovým tamponkem dvakrát denně partii nosu. Jedna dávka vám v ledničce vydrží jeden den.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat