Čisticí pleťové oleje – proč jim dát šanci

Čistit si obličej olejem nezní příliš logicky. Copak to není právě mastnota, jíž se chceme zbavit? Přesto bychom neměli čisticí pleťové oleje zavrhovat – poskytují totiž pokožce komplexní péči. Co bychom o tomhle „malém zázraku“ měli vědět?

Podle mnohých odborníků na kosmetiku a zdraví pokožky mají čisticí oleje zásadní výhodu – nenarušují rovnováhu a přirozené prostředí pleti. Na rozdíl od řady klasických čisticích prostředků a odličovačů nezpůsobují suchost pokožky. Paradoxem totiž je, že čím sušší pleť kvůli čištění bude, tím více mazu bude produkovat.

Oleje dokážou odstranit veškeré nečistoty i make-up a zanechávají pleť svěží a jemnou. Většina z nich má tak lehkou strukturu, že nebudete mít po použití pocit „umaštěnosti“.

Jak pleťové oleje používat

Pleťových čisticích olejů není třeba se bát – používají se totiž jako všechny ostatní produkty určené k odlíčení a vyčištění pokožky. Jednoduše je nanesete na vatový tamponek a pleť zbavíte nečistot.

Můžete si ale dopřát hloubkovou péči. Olej jemně vmasírujte do pokožky, poté vezměte žínku, namočte ji do horké vody (ale ne zas příliš horké) a přiložte na obličej. Díky tomu dojde k otevření pórů a olej z nich dostane veškerý přebytečný make-up. Když žínka vychladne, setřete s její pomocí olej a nečistoty z obličeje, žínku vyperte a obličej znovu otřete.

Mimochodem, oleje dokážou bez problémů odstranit i voděodolný make-up, včetně řasenky.

Na trhu najdete v současnosti celou řadu nejrůznějších druhů a typů čisticích pleťových olejů. Většina z nich patří do bio produktů a je obohacena o výtažky nejrůznějších bylin, takže si jistě vyberete ten pravý pro váš typ pleti.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat