Zmírněte projevy stárnutí! Už dnes!

Čas nezastavíte, ale svoje stárnutí, přinejmenším jeho projevy, do jisté míry ovlivnit dokážete. Jak si uchovat svěžest, i když vám už třeba není padesát?

Existuje pár zásad, které se vyplatí dodržovat, jestliže chcete zmírnit projevy času na svém organismu. Jistě, některé prohřešky z „mládí“ už asi nesmažete (například obezita, kouření nebo nadměrné opalování se na vašem těle negativně podepíše, i kdybyste se snažila sebevíc), ale nikdy není pozdě začít o svoje tělo pečovat – i když některých z následujících rad byste se měla držet od okamžiku, kdy překročíte pětatřicítku.

Zázračné kalcium pro kosti

Vápník bychom měly tělu dodávat vlastně pořád, ale s přibývajícím věkem se jeho potřeba především u žen zvyšuje. Abyste předešla osteoporóze, ale i dalším zdravotním problémům, zařazujte do svého jídelníčku pravidelně mléčné výrobky. Pokud si hlídáte váhu, můžete klidně sáhnout i po těch odtučněných. A jestli z nějakého důvodu kravské mléko a produkty z něj nejíte, stejnou službu vám poskytne i mléko sójové. Vyplatí se zvážit i nejrůznější doplňky stravy, jež vápník obsahují, v lékárně vám jistě poradí.

Špenát a mango proti slunci

I když jste nikdy netrávila hodiny vystavená v plavkách na sluníčku ani nedocházela pravidelně do solária, stejně se sluneční záření na vaší pokožce projeví. Nejlepšími „léky“ na problémy spojené s působením slunečního záření je meloun, mango nebo třeba špenát. Obsahují totiž dostatek vitaminu A, který napomáhá regeneraci buněk naší pleti. Mimochodem, podcenit byste neměla ani riziko melanomu – minimálně každé dva roky si nechte zkontrolovat mateřská znaménka a pihy na specializovaném pracovišti.

Snižte riziko demence

Pravděpodobnost, že na stará kolena onemocníme některým z druhů demence, je vyšší, než bychom si přály. Ale i proti ní se dá bojovat! Několik studií odhalilo, že konzumujeme-li dostatek omega-3 mastných kyselin, máme šanci, že riziko demence snížíme. Takže si dopřávejte hodně ryb, zvažte rovněž potravinové doplňky. Velmi důležité je zůstat duševně aktivní. Trénujte svůj mozek například skládáním puzzle, křížovkami, sudoku, začněte se učit nový jazyk (nebo cokoli jiného).

Retinol pro zářivou pleť

S přibývajícím věkem ztrácí pleť většiny z nás svou jiskru. Tu jí však můžete vrátit – v první řadě jezte potraviny bohaté na antioxidanty (např. rajčata, brokolice, ale třeba i zelený čaj a spousta dalších), nepodceňujte ani péči o pleť zvenku. Skvělým tipem je krém proti stárnutí pokožky s retinolem.

Výživou ke zdravému tělu

Stravování ovlivňuje náš organismus a jeho fungování po celý život. Pokud jste v téhle oblasti dosud „pokulhávala“, není to rozhodně důvodem k rezignaci a k pokračování v nezdravém stylu. Vhodným jídelníčkem můžete prodloužit zdraví a „životnost“ svých orgánů. Omezte tučná a sladká jídla, vyhýbejte se průmyslově zpracovaným potravinám, které obsahují množství konzervantů a soli. Kombinace vyváženého a zdravého jídelníčku s pohybem vám zajistí spokojené stáří.

Hydratace je základ

S přibývajícími roky se naše pleť i vlasy vysušují, proto si zaslouží zvýšenou pozornost (nezdravé vlasy a vysušená pokožka nám navíc umějí přidat léta). Pečujte o ně hydratujícími přípravky a hlavně dodávejte tekutiny tělu „zevnitř“. Nejvhodnější je samozřejmě pít dostatek (min. 2 litry denně) obyčejné vody, rozhodně se vyhýbejte sladkým limonádám, ale uberte také ze své denní dávky kofeinu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat