Netradiční použití čaje: Osvěží unavené oči i vyleští nábytek

Napadlo vás někdy, že použité čajové sáčky nebo čajové lístky, které vyhazujete poté, co si z nich připravíte lahodný nápoj, se vlastně dají ještě využít?

Možná vám některé následující rady pro použití čaje budou připadat hodně zvláštní, ale jejich autoři či zastánci přísahají, že fungují.

Utište spálenou pokožku
Pokud to přeženete s opalováním, dopřejte si koupel v čaji nebo čajové obklady. Dokážou pokožku uklidnit a vám ulevit od bolesti. Vlhký čajový sáček dokáže pomoci i při drobných a lehkých popáleninách.

Osvěžte unavené oči
Zarudlou a oteklou pleť v okolí očí umí čaj také vyřešit. Vymáčené čajové sáčky dejte na pár minut do ledničky a poté přiložte na postižené místo.
Pokud potřebujete ulevit od bolesti očí, sáhněte po příjemně teplých (pozor, nesmíte to s teplotou přehnat) čajových sáčcích.

Pomozte krvácející dásni
Pokud vašemu dítěti vypadl mléčný zub a díra po něm krvácí, zkuste svého potomka přesvědčit, aby si na postižené místo nechal přiložit vlhký, studený sáček s čajem. Pomůže zastavit krvácení a utišit bolest.

Dodejte vlasům lesk
Černý čaj je rovněž skvělým kondicionérem na tmavé vlasy (na světlé pak heřmánkový) – aplikujte jej buď po umytí, nebo jím přelijte suché vlasy. Čaj jim dodá lesk a živiny.

Regenerujte pro pokožku
Zelený čaj patří k nejzdravějším nápojům a měli bychom si jej dopřávat častěji. A platí to nejen pro vnitřní užití, ale také vnější. Zkuste si proto dopřát koupel v zeleném čaji, můžete rovněž zkusit pleťovou vodu z heřmánkového čaje.

Zbavte se akné
Někteří lidé trpící akné mají skvělé zkušenosti s právě zmíněným zeleným čajem – zkuste své pleti dopřát pravidelnou péči v podobě omývání obličeje zeleným čajem.

Pamatujte na květiny
Pokud vám v konvici či v hrníčku nějaký čaj zbude, nevylévejte ho do dřezu. Čas od času dopřejte čaj i svým pokojovým rostlinám. Dodáte jim tak spoustu živin.

Dodejte lesk podlaze…
Máte-li v bytě tmavší dřevěnou podlahu, která potřebuje trochu oživit, vsaďte na černý čaj. Nejprve podlahu umyjte jako obvykle, poté ji ještě přetřete hadrem namočeným v silném černém čaji a nechte zaschnout. Oživíte její přirozenou barvu a naleštíte ji.

…a naleštěte nábytek
To samé platí o čaji a dřevěném nábytku. Namočte hadřík v malém množství černého čaje a poté jej pěkně vetřete do nábytku. Získáte ekologický čistič i leštěnku v jednom.

Vyčistěte okna a zrcadla
Čaj může být znamenitým pomocníkem při vaší snaze odstranit ze skleněných ploch těžko umyvatelné, mastné otisky prstů. Jednoduše vezměte vlhký, spařený sáček čaje a potřete jím kritické místo, nebo nalijte čaj do lahvičky se sprejem, naneste jej na sklo a poté vyleštěte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat