Mastná či suchá pleť? Umíchejte si masku doma!

Pleťovou masku bychom alespoň jednou týdně měly své pleti dopřát. Kvalitní masku ale nemusíte shánět jen v obchodech a vydávat za ni spoustu peněz – úplně v pohodě si ji totiž vyrobíte doma.

Přinášíme vám čtyři osvědčené recepty na masky pro suchou a mastnou pleť.

Mastná pleť

Medová masky s banánem
Jak už sám název napovídá, budete potřebovat jeden banán, polévkovou lžíci medu a lžičku citronové šťávy. Všechny přísady pěkně umícháte a (než ji sníte) vzniklou hmotu nanesete na obličej. Necháte působit asi 15 minut, poté masku setřete jemným hadříkem a pečlivě opláchnete.

Maska z ovesné kaše
V misce smícháte polévkovou lžíci medu a 1 vaječný žloutek. Poté pomalu přidáváte ovesnou kaši, až vznikne hustá pasta. Tu pak nanesete na obličej a krk a necháte působit 15 minut. Nakonec smyjte vlažnou vodou.

Suchá pleť

Jogurtovo-citronová maska
Smícháte půl kostičky droždí, se lžící jogurtu, čajovou lžičkou citronové šťávy, lžičkou mrkvové šťávy a 2 lžičkami olivového oleje. Vše důkladně spojíte a vzniklou masku nanesete na obličej, kde ji necháte 20 minut působit. Poté důkladně opláchnete chladnější vodou.

Avokádová maska
Vydlabejte avokádo, rozmačkejte ho a přidejte 12 kapek oleje – můžete použít olivový, ideální je však mandlový (ten je ale o něco dražší a méně dostupný). Pořádně promíchejte, naneste na obličej, kde masku necháte působit 30 minut a poté opláchněte teplou vodou.

TIP Bety: Nevíte si rady s líčením nebo s účesem, který by se k vám hodil? Zeptejte se ZDARMA v naší on-line poradně kadeřnice a stylistky Mishy






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat