Triky, jak předcházet vráskám. Zastavte čas!

Vrásky přicházejí s věkem a přirozenou cestou není prakticky možné se jim zcela vyhnout. Existují však triky, jak účinek času na pleť zpomalit a množství vrásek co nejvíce zredukovat.

Přinášíme vám několik tipů na prevenci vrásek.

1. Spěte na zádech

Nejnovější průzkumy potvrdily, že spíte-li na boku, podporujete vznik vrásek na krku tvářích, spaní na břiše zas přispívá k vráskám na čele. Snažte se tedy usínat na zádech. Investujte do správného polštáře, bude-li se vám ležet pohodlně, budete mít menší tendenci se převracet.

2. Nechte si vyšetřit zrak

Až překvapivě velké množství lidí by potřebovalo brýle, aniž by si to vůbec uvědomovalo. Mhouření očí však přispívá ke vzniku vrásek, takže nepodceňujte pravidelné prohlídky zraku u lékaře. Kdykoli jdete na sluníčko, noste tmavé brýle.

3. Používejte ochranné krémy

U sluníčka ještě zůstaňme. Jeho záření totiž urychluje stárnutí pleti, a tak nevycházejte ven bez ochranného krému. Nestačí, že se budete mazat jen při opalování. Krém s UV faktorem používejte po celý rok. I tehdy, máte-li make-up. (Čtěte také: Praktické rady, jak se zbavit černých teček na nose)

4. Pijte džusy

Antioxidanty hrají v ochraně pleti důležitou roli. Jejich zdrojem je ovoce a zelenina, skvělým tipem jsou například brusinkový, jahodový, černo-rybízový nebo borůvkový džus.


Jaké zaměstnání je pro vás to pravé?
Odhalím váš skrytý talent! Astroložka Anna

5. Kyselina glykolová a retinol

Nepodceňujte krémy a séra proti vráskám a investujte do nich. Pokud nevíte, který výrobek zvolit, řiďte se jeho složením – obsahovat by měl retinol nebo kyselinu glykolovou.

6. Nekuřte

Tahle rada mnoho příliš rozepisovat nepotřebuje – na vrásky mají velký vliv nejen látky vznikající spalováním tabáku, ale všimněte si, že starší kuřačku bezpečně poznáte podle charakteristických vrásek okolo úst. A buďte k sobě upřímné – není to nic hezkého a jistě nechcete také tak dopadnout...

7. Peeling

Odstraňování odumřelých buněk z povrchu pokožky je v boji proti vráskám rovněž účinnou zbraní. Používejte peeling pravidelně – jednou až dvakrát týdně.

8. Dopřejte si sex

Příjemná rada na závěr. Studie provedená na více než 3500 ženách ukázala, že ty, jež vedou aktivní sexuální život, vypadají o 7 až 12 let mladší, než ve skutečnosti jsou. To už stojí za vyzkoušení, no ne?
TIP Bety: Nevíte si rady s líčením nebo s účesem, který by se k vám hodil? Zeptejte se ZDARMA v naší on-line poradně kadeřnice a stylistky Mishy






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat