6 vlasových pravidel, která je konečně třeba zrušit

S vlasy a účesy je spojená celá řada pravidel – starší ženy by neměly nosit dlouhé, šediny se musí okamžitě skrýt a další. Jenže s některými je potřeba jednou provždy skoncovat.

1.    Od určitého věku se dlouhé vlasy nenosí

Také vám vtloukali do hlavy, že jen co překročíte čtyřicítku, měla byste vlasy ostříhat? Hloupost. Máte-li přirozeně husté vlasy, proč si je nenechat? Pokud vám s věkem trochu prořídly, ale ani tak se dlouhé hřívy nechcete vzdát, pomozte jim dodat objem.

2.    Rusovlásky nemohou nosit rudou rtěnku

Samozřejmě, že mohou, vyberou-li si správný odstín, který se nebude s barvou vlasů příliš tlouct. Možná budou chvíli hledat, ale najdou. Make-up by pak měly ladit do velmi neutrálních tónů – tak, aby vlasy a rty byly skutečnými dominantami.

3.    Šediny je třeba barvit

Pokud máte vlasy šedivé, není nutné je rychle překrývat umělou barvou. Naopak – šediny již nesouvisejí s „úpadkem krásy“, ale s přirozenou krásou ženy. Využijte toho.

4.    Ofina musí být rovná

Vlní se vám vlasy, takže ofinu musíte každý den pracně rovnat? Nemusíte! Udělejte z vln přednost a pěkně je v ofině zvýrazněte.

5.    Konečky musíte stříhat každých šest týdnů

Tohle je rada většiny kadeřníků, ale mezi námi, není tak nutné se jí držet. Bohatě stačí, necháte-li si vlasy přistřihnout za 10 až 12 týdnů.

6.    Čím častější mytí, tím čistší vlasy

Tohle je trochu začarovaný kruh – ano, šampon smyje z vlasů nečistoty, ale na druhou stranu přinutí pokožku hlavy produkovat více ochranných látek, díky čemuž se vlasy rychleji mastí. Pokud opravdu nemusíte, nemyjte vlasy každý den. Pokud ano, vybírejte pečlivě šampon.

TIP Bety: Nevíte si rady s líčením nebo s účesem, který by se k vám hodil? Zeptejte se ZDARMA v naší on-line poradně kadeřnice a stylistky Mishy







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat