Nejčastější chyby v péči o pleť. Děláte je také?

I když se snažíme o pleť pečovat co nejlépe, možná se – ať už z neznalosti či pohodlnosti – občas dopustíme nějakého toho prohřešku. Tradiční neodličování před spaním tentokrát přeskočíme. Na co tedy dát pozor?

Ochrana před slunečními paprsky

Ruku na srdce – kolik z nás si každý den před odchodem z domu na obličej nanese kvalitní krém s UV filtrem? Ochranu pleti před škodlivým účinkem UV záření stále podceňujeme. Přitom nejde jen o to, že sluneční paprsky přispívají ke vzniku vrásek, ale také o naše zdraví – krémy s UVF jsou ochranou před rakovinou kůže.

Kouření

Kouříte? Tak tady máte další důvod proč přestat. Nejen, že si ničíte zdraví, ale všimli jste si, jak jsou kuřáci (a hlavně kuřačky) vrásčití? Kůže v důsledku škodlivin z cigaret mnohem rychleji stárne. To je fakt.

Alkohol

Nebojte, nikdo po vás nechce, abyste se stali abstinenty, ale pokud vypijete více než sklenici alkoholického nápoje denně, na kvalitě vaší pleti se to zákonitě odrazí (proč myslíte, že alkoholika poznáte už od pohledu?).

Výběr produktů

Není pravda, že je jedno, který krém si koupíte nebo který odličovač používáte. Vždy se snažte, aby odpovídal typu vaší pleti. Budete-li ošetřovat mastnou pleť přípravky pro suchou (a naopak), naděláte více škody než užitku. Každá pleť chce zkrátka to své, nepodceňujte výběr kosmetických produktů.


Miluje vás?
Povím vám, zda jsou vaše city opětovány! Kartářka Terezie

Krk a dekolt

Zajímavé je, že většinou končíme s péčí o pleť na hranici čelisti. Přitom krk a dekolt jsou stejně důležité oblasti, které si naši pozornost také zaslouží. Vždyť přeci minimálně v létě je okolnímu prostředí vystavujeme stejně jako obličej! Takže krku a dekoltu dopřávejte stejnou péči jako svému obličeji.

Štětce a labutěnky

Přiznejte se, kdy jste naposledy vyprala štětce či houbičky, kterými si denně nanášíte na obličej make-up? Možná si myslíte, že když jste jediná, kdo je používá (což už je snad dnes samozřejmostí), není třeba je prát nijak často. Omyl. Ideálně byste měla štětce vyprat jemným šamponem jednou za týden (no dobře, i za dva týdny je ještě v normě). Předejdete tak roznášení nejrůznějších mikrobů.
TIP Bety: Nevíte, jak si upravit jídelníček, abyste byla štíhlá a fit? Chcete poradit cviky na štíhlejší stehna? Zeptejte se ZDARMA naší profesionální instruktorky Petry z klubu Holmes Place






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat