Aby barva vašich vlasů vydržela

Pár dnů po obarvení vypadají vlasy skvěle. Jak jim zajistit „čerstvý“ vzhled i po několika týdnech?

Vlasy si v současnosti barví většina žen, řada z nich po celý život. Zvláště výrazné barvy však po několika umytích ztrácejí svůj původní šarm a sytost. Existuje ale několik tipů, jak jim zajistit dlouhotrvající efekt. Vyzkoušejte je!

1.    Načasování
Nebarvěte si vlasy bezprostředně po umytí, ale nechte vlasům od šamponu trochu odstup (klidně i pár dnů). Přirozený mastný film, který se na nich vytvoří, totiž překvapivě pomáhá barvě proniknout do vlasu. Navíc chrání pokožku hlavy od případného podráždění, které může mít barva na svědomí.

2.    S mytím vyčkejte
Tak, jako je dobré počkat s mytím před barvením, je to dobré i po nabarvení vlasů. Dáte jim totiž dostatek času, aby barvu plně absorbovaly. Pokud použijete šampon bezprostředně po nabarvení, velkou část barvy smyjete, a navíc vám vydrží kratší dobu.

3.    Méně je více
A o umývání vlasů do třetice – pokud vám to situace, případně kvalita vlasů dovolí, nemyjte je každý den, ale tak zřídka, jak jen můžete. Barva se vám nevymyje tak rychle a rovněž neztratí svou sytost a lesk.

TIP Bety: Nevíte si rady s líčením nebo s účesem, který by se k vám hodil? Zeptejte se ZDARMA v naší on-line poradně kadeřnice a stylistky Mishy


4.    Speciální produkty
Široký výběr přípravků pro barvené vlasy má své opodstatnění, takže je dobré je používat. Řada z nich skutečně dokáže uchovat barvu déle než „běžné“ produkty.

5.    Chemie pryč
Vyvarujte se vlasových procedur obsahujících chemikálie (trvalá apod.) – oslabují barvu.

6.    Raději studenou než horkou
Neumývejte barvené vlasy příliš horkou vodou, nejen že to škodí barvě, ale i samotným vlasům. Pokud máte teplejší vodu na mytí hlavy rádi, na závěr vlasy prolijte studenou – dodá jim to lesk.

7.    Pečujte
Ačkoli jsou barvy k vlasům v dnešní době poměrně šetrné, přesto dopřejte vlasům hydratační kúru v podobě masky nebo speciálního kondicionéru.
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat