3 kroky pro bledule: Co nevynechat, než nanesete samoopalovací emulzi

Jak se pomalu začíná rtuť teploměru šplhat k zajímavějším, jarním hodnotám, odkládáme jednu vrstvu oblečení za druhou. A protože se z většiny z nás staly přes zimu bledule, přemýšlíme, jak přijít k alespoň trochu „zdravější“ barvě.

Jistě, můžete riskovat první sluneční paprsky nebo se na chvíli přestěhovat do solária, ovšem tenhle způsob získávání bronzu není rozhodně nic zdravého.

O něco lepší alternativu představují takzvané samoopalovací krémy či mléka. Na trhu jich je v současnosti více než dostatek a jsou čím dál oblíbenější.

Nicméně pokud je nenanesete opravdu pečlivě a svou pokožku na ně řádně nepřipravíte, můžete skončit s nevzhledně pruhovanýma či flekatýma nohama. A po tom nejspíš netouží žádá žena…

Co tedy udělat, než začnete se samotným nanášením bronzové emulze?

Krok č. 1: Chloupky pryč, ale bez vosku!

Aby samooalovací mléko či krém na pokožku pěkně „přilnuly“, musíte nejprve z nohou odstranit nežádoucí chloupky. Pokud jste zvyklá na epilaci voskem, tentokrát budete muset zvolit o něco „primitivnější“ metodu a sáhnout po žiletce. Vosk totiž pro pokožku představuje poměrně razantní zákrok a podrážděná pleť by nemusela samoopalovací krém dobře snášet. I se žiletkou zacházejte opatrně!

Krok č. 2: Jemný peeling

Nechte pokožku po holení pořádně odpočinout a poté naneste jemný peeling, abyste odstranila odumřelé kožní buňky. Jestliže si peelingové emulze připravujete doma sama, například na bázi cukru nebo soli, tentokrát se jim vyhněte a sáhněte přece jen po výrobku z drogerie. Rovněž nepoužívejte produkty na bázi oleje – zanechají na pokožce jemný film, která znesnadní absorbování samoopalovacího mléka.

Krok č. 3: Příjemná sprcha

Nakonec pokožku pořádně opláchněte teplou vodou (tedy ani studenou, ani horkou) a „odmastěte“ ji pomocí mýdla (je lepší mýdlo klasické než hydratační sprchový gel, který opět zanechává na kůži jemný film, přes který by se samoopalovací krém nemusel dostat).
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat