Před koupí kartáče na čištění pleti zbystřete

Sonické čištění pleti začíná být v kurzu. Co když ale máte citlivější pokožku, nemůže vám tento speciální kartáček spíše ublížit? A jak je to s jeho exfoliačními schopnostmi, opravdu nahradí mechanický peeling?

Elektrické kartáčky na pleť se prodávají už nějakou dobu. K dostání jsou v mnoha provedeních i barvách, stejně jako s rozdílnými specifickými vlastnostmi. Vážně ale fungují tak zázračně, jak jejich výrobci říkají? Názor dermatologů by vám možná mohl pomoci s rozhodnutím, zda si takový přístroj pořídit.

Nutnost, nebo jen momentální móda?

„Tento kartáč má tu výhodu, že usnadňuje hloubkové čištění pokožky. Navíc disponuje přednastaveným časovačem, takže celý proces trvá přesně tak dlouho, jak by měl. Nikdo ale netvrdí, že by klasické ruční mytí obličeje nebylo účinné. Tedy alespoň pokud se provádí důsledně a správně,“ upozorňuje americká lékařka a dermatoložka Monica Li, která o kůži přednáší i na několika vyhlášených univerzitách. Jaké jsou tedy výhody a nevýhody zmíněného přístroje?

Všeho moc škodí. A peelingu zvlášť

„Jeho hlavním úkolem je odstraňování líčidel, olejů, prachu a dalších nečistot, kterým čelíme každý den. Pokožku zbavuje také odumřelých kožních buněk, jež ucpávají póry, zvyšují náchylnost k akné a brání absorpci výživných složek obsažených v pečující kosmetice. Protože pracuje jako důkladný exfoliátor, rozhodně ho nedoporučuji kombinovat s jinými peelingovými produkty,“ vysvětluje zmíněná odbornice. I další důležité otázky se přímo nabízejí. V první řadě pak ta, zda tuto vymoženost mohou používat všichni.

Bez testu snášenlivosti se to neobejde

„Jedinci s citlivým typem pleti by měli být s čisticím kartáčem velice opatrní a sledovat, jak na něj pokožka reaguje. Může se stát, že dojde k jejímu podráždění, což by znamenalo, že se narušila přirozená ochranná bariéra. Zkusila bych ho nejprve na jednom menším místě, ne na celém obličeji. Pro pacienty s rosaceou, což je chronické onemocnění kůže, pak není vhodný vůbec,“ varuje dermatoložka Monica Li.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat