Novým módním trendem je oblečení ze psí srsti

Co děláte s chlupy, které svému psovi v rámci kosmetické péče vykartáčujete? Nechcete si z nich nechat vyrobit svetr nebo ponožky? Je to běžná věc!

Mít fotku svého psa na displeji mobilu nebo monitoru počítače? Klasika. Nechat si jeho podobiznu vytetovat na tělo? V dnešní době už ani tohle nijak zvlášť nepřekvapí. Ovšem nosit oblečení z jeho kožichu? To je teprve něco!

Láska, která nezná hranic

Šála ze samojeda, ponožky ze sibiřského huskyho nebo rukavice z aljašského malamuta. I tohle může být způsob, jak mít svého čtyřnohého nejlepšího přítele neustále při sobě. V tomto případě vlastně doslova. Pro ty, kteří ke zvířatům až takový vztah nemají, je to trochu šílené. Nicméně jejich srst začíná být skutečně oblíbeným materiálem. A hodně zajímavý je i výrobní proces psích oděvních kousků! Pokud se jimi příští zimu chcete také zahřát, měli byste začít střádat materiál. Ono je to celé totiž trochu složitější…

Trpělivost přináší růže i teplo

Marion Wheatland se sice narodila v Kanadě, ale dle vlastních slov má australské srdce, proto žije právě u protinožců. Zde také před lety rozjela své podnikání, jehož smyslem je hlubší spojení lidí s domácími mazlíčky. Z chlupů, které jí chovatelé posílají, tvoří vlnu a z té zase věci na přání. Čistě pro představu – na jeden kratší svetr jsou podle této ženy potřeba necelé dva kilogramy srsti. Hlavní podmínkou je to, že musí být vyčesaná, nikoli ostříhaná. Právě proto si na svůj nový přírůstek šatníku musíte počkat a svého parťáka pravidelně koupat i kartáčovat. A každý jeho chloupek si pečlivě uschovat. Že takovou „zásilku“ budete do Austrálie posílat jen těžko? Jsou i jiné možnosti.

I Česko je centrem psí módy

Stejnému řemeslu jako jmenovaná Marion Wheatland se věnuje i Doumé Jalat-Dehen z francouzské Bretaně. Ta svým zákazníkům plete nejen oděvy, ale vyrábí i pouhá klubka psí příze, se kterými nakládají podle svého. A pozor, i u nás se toto neobvyklé odvětví pěkně rozjíždí! Konkrétně jde o obec Příbor na Novojičínsku, kde je mistryní pletacích jehlic i zvířecí vlny Marcela Skupníková.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat