Nosím brýle. Jak se mám líčit?

Všimli jste si někdy, že když má ve filmu hlavní hrdinka projít zásadní proměnou vzhledu, při níž se z ošklivého káčátka stane překrásná labuť, obvykle je jednou ze zásadních částí oné proměny ztráta brýlí?

Přitom je to taková hloupost! Jako by nám tím tvůrci těchto snímků chtěli tvrdit, že žena v brýlích nemůže být krásná a sexy… Samozřejmě, že může. A je! Takovéto podkopávání sebevědomí žen, jež brýle nosí, je naprosto zbytečné. Takže pokud je to i váš případ, rozhodně se nedejte!

My vám spolu s profesionálním vizážistou Kamilem Pohankou, který líčí pro Astor, poradíme, jak se „pod brýle“ co nejlépe nalíčit a jakých základních chyb se při tom vyvarovat.

V hlavní roli oči

Brýle vaše oči zvýrazňují již samy o sobě, proto se příliš nedoporučuje volit tmavé, výrazné oční stíny či linky. Sáhněte spíše po jemnějších, neutrálnějších tónech. Lehké, třpytivé oční stíny jsou přesně to, co vaše oči – schované, ale i zdůrazněné brýlemi – potřebují. „Perleťové oční stíny zvýrazňují vrásky na očích, tzn. pod brýlemi to může být dvojnásob víc vidět. Zvlášť opatrně se světlým perleťovým stínem pod obočí," radí profesionální vizážista Kamil Pohanka.

Pozor na řasy

Všimněte si, kolik žen ráno při aplikaci maskary už nijak neřeší, zda má na řasách „žmolky“ nebo zda je má slepené. Spoléhají zkrátka na to, že si něčeho takového stejně nikdo nevšimne (mimochodem, všimne…). Ženy, nosící brýle, si ovšem takovýto postoj nemohou dovolit dvojnásob. Brýle totiž každou takovou nedokonalost zvýrazní. Proto buďte při nanášení řasenky opravdu pečlivá, každá řasa by měla být oddělená, nikde žádné žmolky. Rovněž se doporučuje pořídit si spíše maskaru s prodlužujícím efektem, nikoli takovou, jež má zvětšit objem řas. Ta by totiž (podobně jako příliš tmavé oční stíny) mohla za brýlemi působit příliš „tvrdě“.

Pečlivě zakryjte únavu

Brýle dokážou zdůraznit nejen samotné oči, ale bohužel také kruhy pod nimi. Pokud tedy máte za sebou náročnou noc, zaměřte se na tuto partii a stopy únavy pečlivě zamaskujte. Ale pozor – nepoužívejte příliš hutný korektor, případně se nesnažte kruhy pod očima zamaskovat tlustou vrstvou pudru. Brýle totiž takovouto snahu odhalí. „Raději sáhněte po jemném, krémovém korektoru, který si s kruhy pod očima jednoduše – a nenápadně – poradí," doporučuje Kamil Pohanka z Astoru.

Našlápnuto k dokonalosti

Některé obroučky, především robustní a černé (které jsou mimochodem „in“), mohou vzhledem lehce připomínat spíše brýle pánské. Proto při líčení nezapomeňte zdůraznit své ženské stránky. Rozhodně nevynechávejte tvářenku a dodejte trochu barvy či lesku i svým rtům. Zkrátka líčení dotáhněte k dokonalosti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat