Textilní materiály vhodné do horkého počasí

Je lepší v létě nosit oblečení z bavlny, polyesteru nebo snad umělého hedvábí? Všechny tyto textilie jsou vhodné! Vynikají prodyšností, která (nejen) v horkých dnech přijde vhod!

Léto je kouzelné roční období plné slunce, grilování s přáteli, cestování i vodních radovánek. Ovšem jistá negativa má také, to aby se neřeklo. Někomu nedělají dobře vysoké teploty, jiný si zase stěžuje na poletující pyl a záchvaty alergie. A potit se více, než je únosné, nechce vůbec nikdo! Které textilní materiály se právě v létě doporučují, protože jsou prodyšné a umožnují tělu „dýchat“? V těchto by vám mokré „koláče“ v podpaží hrozit neměly!

Bavlna jako stálice módního průmyslu

Ať už si o produkci bavlny zatěžující životní prostředí myslíte cokoli, pravdou zůstává, že právě tato tkanina patří mezi ty nejprodyšnější. Ani v nejmenším nebrání proudění vzduchu, čímž urychluje odpařování potu. Nabízí také pohodlné módní možnosti neformálního i elegantního profesního oblečení, proto je návrháři tolik vyhledávaná. Další nespornou výhodou je snadná údržba i poddajná měkkost.

Polyester nejen na cvičení

Vybavíte si v souvislosti s polyesterem věci na cvičení? Máte samozřejmě pravdu. Z tohoto materiálu se ale šijí i zahradní lehátka, slunečníky, stany a čluny. A důvod je jasný – odpuzuje vodu, která se do něj nevsakuje. Vyniká i odolností proti UV záření a roztržení. Kdo ale říká, že si to tílko na fitness nemůžete vzít v parnu? Bude vám v něm příjemně a ještě přitažlivě obepne vaše křivky!

Rayon je rychleschnoucí

Rayon neboli viskóza či umělé hedvábí. I když to tak možná na první pohled nevypadá, jedná se o přírodní vlákno. Výchozí surovinou při jeho výrobě je totiž celulózová hmota ze dřeva nebo bavlny. Příznivci této textilie si pochvalují její savost, vzdušnost, hebkost, splývavost a chladivost. Nelze ji odepřít ani to, že schne opravdu rychle. Není náhodou, že hodně tradičních indických šatů se tvoří právě z umělého hedvábí. Vždyť v Indii bývá skutečně horko…

Zdroje: ejisinc.com, wikipedia.org, advancetextile86.blogspot.com






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat