Vypněte a zpevněte povolenou kůži

Povolená pojivová tkáň způsobuje celulitidu a povadlé paže. Většinou je příčinou přirozený proces stárnutí a snížené tvorby kolagenu. Jak posílit slabá pojivová vlákna a zbavit se strií?

Pojivová tkáň se nachází ve všech orgánech, svalech a pouzdrech až po vnější vrstvy kůže. Tvoří flexibilní ochranu měkkých orgánů a propůjčuje jim stabilní tvar. Důležitá stavební látka pro pojivovou tkáň jsou kolagenová vlákna, která udržují veškerou tkáň elastickou a vypnutou.

Chybějící kolagen

V průběhu věku klesá produkce kolagenu a jeho zásobování proudí převážně do takových orgánů jako je srdce nebo cévy. Následkem jsou pomerančová kůže, prasklé žilky a křečové žíly. Z medicínského hlediska se nejedná o nemoc, ale o optickou změnu na těle.

Ačkoli se povolená tkáň týká celého těla a může postihnout i vnitřní orgány, vnímáme právě vnější znaky na kůži mnohem více. V počátečním stadiu se může objevit větším sklonem k tvorbě modřin, které se zase zahojí a zregenerují. S přibývajícím věkem se ale hojí mnohem déle nebo vůbec a tělo se začne měnit celkově. A se zvýšenou zátěží kůže díky vlastní váze svalů, ale i tukových polštářů, se kůže povoluje a vytahuje, což je lékaři označeno jako strie.

Jak posílit tkáně

Pokud se v rodině celulitida, křečové žíly a strie objeví, je vhodné povolení pojivové tkáni předcházet už od mládí. Metody ošetření jsou omezené, ale je to individuální opatření, jak zabránit vzniku pomerančové kůže a popraskaným žilkám a dodat pojivové tkáni zase více elasticity.

Sport

Kdo je neustále v pohybu, posiluje svaly a podporuje jejich tvorbu. A mimochodem vysílá tělu signály, že je potřeba tvořit nový kolagen. Kromě toho bojuje proti vlastní příčině oslabené pojivové tkáni, totiž že tělo už nemá dostatek stavebního materiálu pro flexibilitu vláken a elasticitu ochranné tkáně.

Pěstící prostředky

Celá řada výrobků obsahuje látky, které se jednoduše nanášejí na kůži a doplňují kolagen přímo. Její složky podporují výrobu kolagenu přímo v těle. Zatímco koenzym Q10 urychluje syntézu kolagenu, jiné výrobky dodávají do kůže už hotový kolagen. Překážkou je ale samotná ochranná bariéra kůže, která od určité velikosti molekuly účinnou látku nepustí do buňky, takže kolagen nemůže proniknout přímo do místa tvorby, ale ukládá se pouze povrchně.

Kofein

Má prokazatelné účinky na formování kontur svalů, zadečku nebo očních partií. Dostává se lehce do kožních vrstev a kůže se natahuje. Efekt ale vydrží pouze několik hodin.

Tekutiny

Téměř všechny pěsticí výrobky proti pomerančové kůži zásobují kůži velkým množstvím tekutin. Pokud jsou buňky plně naplněné vodou, malé vrásky minimálně z optického hlediska zmizí.

Masáže

Často výrobce doporučují krémy proti celulitidě vmasírovat do pokožky. Některé mají už aplikátory, které fungují jako masážní kuličky a vtírají tak účinnou látku do kůže. Mechanické dráždění kůže stimuluje výrobu kolagenu, podporuje prokrvení a krém mechanicky propracovává skrz kožní bariéru, čímž se tkáně naplňují a pomerančová kůže se vyrovnává.

Zdroj: Life line, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat