Fígl pro zdravý vzhled pokožky tkví v suchém kartáčování

Kartáčujete si vlasy a vlastně i zuby. Co ale vaše tělo? I ono si péči štětin náležitě užije! Nebo snad nechcete podpořit imunitu, odstranit odumřelé kožní buňky a ještě vyzrát na celulitidu?

Tuhle jste si v kosmetickém oddělení vašeho obchodu všimli větších kartáčů? Otázkou jde, zda jste si jeden z nich položili do nákupního košíku. Ne? Tak to jste zřejmě ještě neslyšeli o jisté technice, která s pletí svede divy!

Fígl, který znali už naši předci

„Suché kartáčování má původ v ajurvédské medicíně a je považováno za starodávnou léčebnou praxi. Patří mezi tradiční procedury vyhledávané několik tisíc let,“ přibližuje dermatoložka Monica Li, která svou praxi vykonává v kanadském Vancouveru. „Kartáče, jež se používají, mívají obvykle dřevěnou rukojeť a tuhé, hrubé štětiny vyrobené z přírodního vlákna,“ dodává odbornice a přidává rady, jak s nimi pro dosažení optimálních výsledků správně zacházet.

Podstatný je směr i načasování

„Tato metoda má určitá pravidla a svou posloupnost. Je důležité vědět, že se provádí před sprchováním. Bezprostředně po něm je nutné aplikovat zvlhčující krém nebo olej. Samotné kartáčování vždy začíná u kotníků a zápěstí. Jednotlivé tahy jsou dlouhé a postupně míří k hrudníku. Směřují se k srdci, nikdy ne obráceně,“ vysvětluje specialistka Monica Li s tím, že jde o péči těla, nikoli obličeje. Na něm je totiž kůže o dost jemnější, což by mohlo být nepříjemné. A jaké má tohle všechno výsledky?

Blaho nejen pro lymfatický systém

Lymfatický systém je systém lymfatických cév a uzlin, který shromažďuje lymfu z celého organismu a odvádí ji zpět do krevního oběhu. Tím udržuje vyvážené hladiny tekutin a absorbuje tuky, zatímco funguje jako filtr poškozených buněk a bakterií. Významnou úlohu má také v imunitě, s čímž pochopitelně souvisí i celkové zdraví a vzhled.

Podle jmenované dermatoložky suché kartáčování na lymfatický systém působí více než příznivě, neboť podstatně snižuje jeho zátěž. Tato technika také hloubkově čistí pleť a podporuje její pružnost. Dále zlepšuje krevní oběh, zpomaluje stárnutí, zbavuje póry odpadních látek a bojuje proti celulitidě. A stačí, když si na ni uděláte čas dvakrát týdně!

Zdroje: besthealthmag.ca, health.clevelandclinic.org, verywellhealth.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat