Voňavé domácí peelingy pokožku dokonale očistí

Letní prázdniny patří k nejoblíbenějším obdobím roku. Slunce, voda, chození bez bot, zmrzliny a opalování. Právě pobyt na slunci dělá pokožku atraktivnější. Připravte tu svoji na teplé sluneční polibky a nejdřív ji zbavte odumřelých kožních buněk. Pomůže citron a levandule!

Peeling je nezbytnou součástí péče o pleť. Dělá ji měkčí, lesklejší a hebčí. Také důkladně čistí její povrch a pomáhají zbavovat skvrn (1). I když drogerie nabízejí širokou škálu výrobků, nikam chodit nemusíte. Vystačíte si s tím, co máte po ruce. Navíc zajistíte, že peeling nebude obsahovat škodlivé chemikálie. Takže, po čem sáhnout (2)?

Citronovo-rozmarýnové pohlazení

Použijte 1 a ½ šálku epsomské soli (v případě, že svůj výtvor hodláte použít na obličej, tak ji nadrťte na jemnější prášek, u pokožky těla je lepší hrubší zrno), šťávu a kůru ze 2 citronů, 4 lžíce olivového oleje a 2 snítky rozmarýny.

Epsomská sůl odstraňuje odumřelé kožní buňky a zjemňuje pleť, citron zesvětluje, olivový olej hydratuje, pomáhá opravit poškozené kožní tkáně, pokožku revitalizuje, je oxidačním spojencem v boji proti stárnutí. Rozmarýna zase silně zklidňuje kožní onemocnění, jako jsou ekzémy a akné. (Lze ji však nahradit tymiánem, který má podobné účinky.)

Listy nasekejte a přidejte je ke všem výše uvedeným ingrediencím. Pokud chcete udělat hrubší peeling, přidejte méně oleje, zatímco pro měkčí a šetrnější variantu s ním nešetřete. Abrazivní směs naneste na pleť a vmasírujte ji krouživými pohyby. Následně opláchněte vodou. Aplikujte dle potřeby, doporučuje se však jednou týdně. V případě citlivé pleti jednou za 10 až 14 dní.

Levandulový sen

K potřebným věcem se tentokrát řadí ½ šálku mořské soli, ½ šálku kokosového oleje, 2–3 snítky levandule a 1 lžíce citronové šťávy. Pro podporu vůně pár použijte kapek esenciálního levandulového oleje (volitelná položka).

Mořská sůl detoxikuje, poskytuje vitaminy a minerály, podporuje krevní oběh, obnovuje přirozenou rovnováhu pH pokožky a v neposlední řadě bojuje s bakteriemi. Kokosový olej zjemňuje, napomáhá hojení ran, má antibakteriální a protizánětlivý efekt, proto se používá při léčbě ekzémů a suché kůže. Co se týče levandule, tak ta hojí, regeneruje a zklidňuje.

Postupujte jako v předchozím případě. Suroviny smíchejte, naneste na pokožku krouživými pohyby a smyjte. A co když peeling nespotřebujete hned celý najednou? Přeneste jej do nádoby s těsným víkem, počká na vás do příští kosmetické seance.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK547752/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5843359/ 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat