Historie Alpha Industries – jak se americká značka stala slavnou?

18.08.2021 | Krása a móda

Alpha Industries má své kořeny v rodině společností zahrnujících Superior Togs Corporation, Rolen Sportswear a Dobbs Industries. Ve čtyřicátých letech minulého století tyto společnosti spojovala spolupráce mezi majiteli a také to, že všechny vyráběly letecké bundy pro americkou armádu. Jak tedy vznikla značka, kterou známe dnes?

Historie před Alpha Industries

Nejprve, v lednu 1948, založil Robert Lane spolu se svou manželkou společnost Superior Togs Corporation. Zde se vyráběly letecké bundy pro Ministerstvo obrany USA.

V roce 1952 americká vláda kontrakt přerušila a tak musela být společnost Superior Togs Corporation uzavřena. Robert Lane poté založil novou společnost s názvem Rolen Sportswear, která měla pokračovat v tradici společnosti Superior Togs. Podepsal s Ministerstvem obrany USA stejné kontrakty, a k tomu navíc využíval stejné továrny jako v předchozí firmě.

V roce 1957 založil Lane společnost Dobbs Industries v Knoxville v Tennessee, kde bylo dosaženo mnohem nižších výrobních nákladů.

Vznik Alpha Industries

V roce 1959 byl Robert Lane obviněn z podplácení vládního úředníka výměnou za smlouvu s ministerstvem obrany. V důsledku toho všechny firmy, v kterých měl nějaký podíl, ztratily možnost spolupracovat s americkou vládou. Tehdy se Samuel Gelber, Laneův účetní, obrátil na Hermana „Breezyho“ Wynna. Díky svým zkušenostem v oblasti textilního průmyslu umožnil Wynn vznik značky Alpha Industries, která byla oficiálně zaregistrována 17. října 1959.

Alpha Industries začínala své podnikání ve sklepě pronajaté továrny v Knoxville, kde si pronajala jen několik šicích strojů a v souvislosti s tím zaměstnala jen pár pracovníků. Objednávky od Ministerstva obrany bylo zpočátku obtížné získat, ale po vypuknutí vietnamské války došlo k velkému obratu a začala přicházet jedna objednávka za druhou a to především na vojenské oblečení a společnost Alpha Industries se začala bleskovým tempem rozvíjet.

Válka ve Vietnamu a období míru

S rostoucí americkou účastí ve Vietnamu od začátku 60. let byly společnosti jako například Alpha Industries zaplaveny prací. Jakmile válka skončila, na trhu byl přebytek zboží této značky. Brzy tedy pochopila, že tudy cesta nevede a začala své oblečení prodávat i komerčně.

Tato cesta se ukázala jako střela do černého, protože válka v Perském zálivu a válka v Iráku v následujících desetiletích výrazně nezvyšovaly poptávku po vojenském oblečení. Americká armáda se totiž soustředila především na technologii a elektroniku, která se snažila zajistit bezpečnost svým vojákům.

Pokud máte rádi vojenské oblečení,  potom se rozhodně podívejte do obchodu SneakerStudio a najdete zde produkty Alpha Industries v zajímavých nabídkách! 






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat