Růžová voda by měla patřit do běžné kosmetické rutiny

Co když máte pleť nehezky podrážděnou? Nebo si chcete prodloužit mládí či zmenšit rozšířené póry? Sáhněte po růžové vodě, která čistí, vyživuje, hydratuje a regeneruje. Klidně ji i ochutnejte, vyzrajete tak na bolest hlavy!

Jak již napovídá samotný název, růžová voda se získává šetrnou parní destilací okvětních lístků růže. Podle historických pramenů ji jako první začali používat obyvatelé Damašku, a to již před mnoha tisíci lety. Dnes bývá součástí celé řady kosmetických produktů, protože má na kvalitu pokožky prokazatelný příznivý vliv. Nechcete i vy tomuto voňavému pokladu udělat doma místo? Jeho vlastnosti si zamilujete!

Léčivá úleva od podráždění

Nesprávná či nadměrná aplikace zkrášlujících přípravků, stres, klimatizace nebo sluneční záření. Tohle všechno může pleť nehezky podráždit a způsobit tak svědivé vyrážky, zarudnutí i ekzémy. Blahodárnou prevencí i léčbou v jednom je právě růžová voda, která působí jako spolehlivé zklidňující a regenerační tonikum. Její protizánětlivé schopnosti zmírňují také akné, což se samozřejmě hodí vždycky.

Láskyplná očista, co jde do hloubky

Zmíněný prostředek skvěle poslouží při běžné očistě pokožky, neboť ji zbavuje nahromaděných nečistot a přebytečného mazu. Zároveň zmenšuje rozšířené póry a obnovuje pH, čímž kůži vrací do jejího nejpřirozenějšího stavu. Samozřejmostí je i likvidace černých teček, dávka hydratace a vítaná výživa v podobě široké škály pečujících živin.

Získejte náskok v boji se stárnutím

Proti vráskám „zbrojí“ každý jinak. Někdo se snaží zdravě jíst, zatímco jiný si zase dopřává dlouhý kvalitní spánek, dbá o optimální pitný režim nebo se vyhýbá stresu. Buď jak buď, účinkem se nemine ani voda z růží. Její velkou předností je totiž obsah cenných antioxidantů, jež neutralizují škodlivé volné radikály, mírní oxidační stres a přispívají k tvorbě kolagenu. Mimochodem, tuto unikátní „vodičku“ můžete i konzumovat. Podle odborníků tak lze zharmonizovat trávení a zastavit obtěžující bolest hlavy.

Zdroje: healthline.com, medicalnewstoday.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat